بانک حق ندارد برای وام بخشی از حساب را مسدود کند

بانک حق ندارد برای وام بخشی از حساب را مسدود کند

به گزارش فی بگیر، برپایه مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار که توسط بانک مرکزی ابلاغ گردید نرخ سود تسهیلات (به غیر از تسهیلات ترجیحی و قرض الحسنه) حداکثر ۲۳ درصد اعلام شده و هیچ بانکی حق ندارد در زمان اعطای تسهیلات بخشی از آنرا بعنوان سپرده و وثیقه نقدی مسدود کند.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، برپایه مصوبه اخیر بانک مرکزی در رابطه با نرخ سود بانکی از این به بعد نرخ سود تسهیلات حداکثر ۲۳ درصد خواهد بود و بانکها حق ندارند با روش های مختلف و از راه ابزارهایی که بعضی از آنها پیش از این استفاده می کردند سود بالاتر را از مشتری برای اعطای تسهیلات دریافت نمایند.
یکی از مهم ترین بندهای مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار در رابطه با نرخ سود تسهیلات و شرایط آن این بود که بانکها نمی توانند سپرده ای از مردم بعنوان وثیقه نقدی تسهیلات دریافت نمایند و قبل یا پس از اعطای تسهیلات نباید بخشی از آنرا به همین عنوان مسدود کنند. این یعنی اگر بانکی برای اعطای تسهیلات از مشتری بخواهد بخشی از آنرا بعنوان وثیقه نقدی در حساب سپرده خود بلوکه (مسدود) کند یا آنکه از مشتری بخواهد که پیش از دریافت وام بخشی از آنرا در حساب سپرده خود واریز نماید تا بانک آنرا بلوکه کرده و در نهایت تسهیلات درخواستی مشتری را به او پرداخت کند این مسئله مصداق بارز تخلف محسوب شده و برپایه این مصوبه برخورد های گوناگونی در انتظار این بانک و مدیران آن است.
برپایه مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار بانک مرکزی پرونده بانک یا موسسه متخلف را با قید تسریع و خارج از نوبت در هیات انتظامی بانکها رسیدگی خواهد نمود و در صورت تخطی از مفاد بخشنامه صلاحیت حرفه ای مدیرعامل، تمامی اعضای هیات مدیره و یا موسسه اعتباری غیربانکی متخلف در کمیسیون احراز و تاییدیه صلاحیت حرفه ای آنها لغو خواهد شد.
همینطور تمامی کارکنان ذیربط در موسسه اعتباری، رئیس و اعضای کمیته تطبیق، مدیران حوزه فناوری اطلاعات، روسا و کارکنان شعب که به هر نحوی از مفاد این بخشنامه تخطی کرده باشند با دستور کتبی بانک مرکزی از سمت خود عزل شده و مراتب در بررسی صلاحیت تصدی هرگونه سمت مدیریتی در شبکه بانکی لحاظ خواهد شد.
همینطور مردم می توانند در صورت مشاهده تخلف در این حوزه با روابط عمومی بانک مرکزی تماس گرفته تا بموقع به پرونده شعبه متخلف رسیدگی شود.




منبع:

1401/11/15
14:03:43
5.0 / 5
546
تگهای خبر: پرداخت , سود , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها