مدیركل مبارزه با آفات همگانی وزارت جهاد كشاورزی:

سازمان حفظ نباتات کشور متولی مبارزه با ملخ در حوزه های طبیعی نیست

سازمان حفظ نباتات کشور متولی مبارزه با ملخ در حوزه های طبیعی نیست

به گزارش فی بگیر، مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: طبق قانون متولی مبارزه با برخی آفت ملخ در حوزه های طبیعی همچون جنگل، مرتع و بیابان، سازمان منابع طبیعی کشور است و سازمان حفظ نباتات کشور متولی نیست.


«سعید معین» در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در رابطه با انتشار اخباری در فضای مجازی در خصوص هجوم ملخ به استانهای زاگرسی کشور و از بین رفتن درختان، اضافه کرد: سازمان حفظ نباتات کشور تابحال آماری در خصوص حمله ملخ به عرصه های طبیعی ندارد.
این مقام مسئول تصریح کرد: مطابق قانون، مبارزه با آفت ملخ در کشور به ۲ بخش تقسیم شده که بخشی از ملخ ها با گونه های مشخص در ارتباط با سازمان منابع طبیعی و قسمتی دیگر با گونه های مشخص در ارتباط با سازمان حفظ نباتات کشور است.
مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور عنوان کرد: آن چه که حالا در رابطه با هجوم ملخ در جنگل های زاگرسی مطرح استف جزو مناطق زیر پوشش سازمان منابع طبیعی است و متولی مبارزه با این آفت سازمان حفظ نباتات کشور نیست.
وی خاطرنشان کرد: سازمان حفظ نباتات متولی مبارزه با ملخ های بومی در ۱۶ گونه شامل ملخ مراکشی، ملخ شاخک کوتاه، ملخ شاخک بلند، ملخ شکم بادمجانی، ملخ ایتالیایی و غیره است و ملخ هایی همچون ملخ کوهاندار طاق در ارتباط با عرصه های بیابانی است که در صورت افزایش جمعیت سازمان منابع طبیعی کشور وارد عمل می شود.
معین اظهار داشت: مبارزه با آفات در زمینه های طبیعی از حساسیت بالاتری برخوردار است، چونکه برای حفظ جانداران و اکولوژی عرصه های طبیعی امکان سمپاشی وجود ندارد؛ با این وجود در رابطه با مبارزه با آفات اگر به هر علتی سازمان منابع طبیعی کشور احتیاج به کمک داشته باشد، سازمان حفظ نباتات کشور به علت داشتن ادوات و تجهیزات وارد عمل می شود.
وی اضافه کرد: مطابق قانون مصوب لیست آفات و ملخ هایی که در ارتباط با آفات عمومی، همگانی و قرنطینه ای است، در جلسه شورای حفظ نباتات به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و معاونان پنج وزارت خانه و روسای سازمان تحقیقات آموزش و کشاورزی و سازمان حفظ نباتات و سه کارشناس که وزیر تعیین می کند، بررسی و مشخص می شود که چه آفاتی عمومی و همگانی و چه آفاتی قرنطینه ای، خارجی یا داخلی هستند و باید کدام سازمان متولی با آنها مبارزه کند.
این مسئول افزود: به صورت مثال سال قبل آفتی در یکی از استانهای جنوب کشور دیده شد که به علت این که این آفت در لیست قرنطینه بود به چندین استان خسارت وارد کرد، اما سال جاری برای مبارزه با این آفت مقرر است طی برگزاری جلسه ای به گروه آفات عمومی و همگانی اختصاص پیدا کند تا سطح مبارزه به شکل وسیع شروع شود.
وی اظهار داشت: سازمان حفظ نباتات کشور از لحاظ ادوات و تجهیزات آمادگی دارد تا در صورت نیاز در کنار سازمان منابع طبیعی کشور وارد عمل شود.



1403/04/23
13:59:09
5.0 / 5
987
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
لینک دوستان فی بگیر
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها