در پی امضای تفاهمنامه همكاری سازمان هوش مصنوعی و پژوهشگاه فضایی؛

استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد

استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد

فی بگیر: استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی با امضای تفاهمنامه ای بین حسن سالاریه سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران و محمد سعید سرافراز رییس سازمان ملی هوش مصنوعی ایران وارد فاز عملیاتی شد.


به گزارش فی بگیر به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سالاریه روز یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ در این مراسم با اعلان اینکه تعداد بیشتر ماهواره ها در منظومه های فضایی و افزایش دقت تصاویر در صنعت فضایی دنیا درحال رخدادن است، اظهار داشت: هوش مصنوعی ابزاری قدرتمند در تصمیم سازی و تحلیل داده های ماهواره ای است و با وجود داده های فراوانی که توسط ماهواره ها برداشت می شود، بدون هوش مصنوعی، تحلیل داده ها ممکن نخواهد بود.
وی افزود: از شناسایی آفات گیاهی و مرز اراضی تا دعواهای حقوقی و بیمه کشاورزی، همین طور بررسی رطوبت خاک و مدیریت صید آبزیان تا اکتشاف معادن در همه این موارد، ضرورت وجود هوش مصنوعی برای پردازش این داده ها مشخص است.
سرپرست پژوهشگاه فضایی با اشاره به این که توانمندی پردازشگرها بطور چشم گیری بهبود یافته و الگوریتم های پیشرفته بر روی ماهواره ها و ایستگاه های زمینی قابل اجرا هستند، اشاره کرد: انتقال داده ها توسط الگوریتم های پیچیده در منظومه ماهواره های در رابطه با هم به انجام می رسد و هرچه تعداد ماهواره ها بیشتر باشد، مدیریت ترافیک انتقالی پیچیده تر می شود که این مساله نیازمند یادگیری و پیاده سازی هوش مصنوعی است و کشورهای بسیاری بدنبال سرمایه گذاری در این زمینه هستند.
وی با تأکید بر اهمیت بهره برداری از هوش مصنوعی در پروژه های عملیاتی اشاره کرد: ما بدنبال راهکار هایی هستیم که با همکاری مرکز ملی هوش مصنوعی، به بهبود عملکرد ماموریت های فضایی و تسهیل دسترسی به داده های فضایی کمک نماید.
این تفاهمنامه بمنظور استفاده بهینه از ظرفیتهای علمی و تخصصی و بهره برداری حداکثری از فناوری هوش مصنوعی در امتداد رفع نیازهای کشور و تسهیل دسترسی به داده های فضایی برای زیست بوم هوش مصنوعی منعقد شده است.
موضوعات همکاری در این تفاهم نامه شامل استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشین برای تحلیل داده های جمع آوری شده از ماموریت های فضایی، توسعه سامانه های هوش مصنوعی برای کنترل و مدیریت عملکرد ماهواره ها و بهبود کیفیت تصاویر ماهواره ای است. این موارد به سازمان ها و نهادهای مختلف این امکان را می دهد که از اطلاعات دقیق تری بهره برداری کرده و تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.
مطابق تفاهمنامه منعقد شده، سازمان ملی هوش مصنوعی متعهد به شناسایی چالش های کلان و ارائه راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی دراین خصوص است. همچنین، این سازمان به مشارکت در زیرساخت های فنی و برگزاری دوره های آموزشی برای ارتقای دانش و مهارت های در رابطه با هوش مصنوعی در عرصه فضایی نیز متعهد شده است.
پژوهشگاه فضایی ایران نیز وظیفه اشتراک گذاری داده های فضایی و فراهم سازی بستر لازم برای حضور و رشد شرکت های فعال در عرصه هوش مصنوعی را بر عهده دارد. این پژوهشگاه همین طور به تسهیل پیاده سازی فناوری های هوش مصنوعی در سیستم های موجود و جدید متعهد است.
این تفاهمنامه به عنوان یک گام اساسی در امتداد ارتقای همکاریهای علمی و فناوری، می تواند به پیشرفت های قابل توجهی در حوزه مطالعه و توسعه تکنولوژی های جدید منجر شود. بدین سبب با همکاری نزدیک بین سازمان ملی هوش مصنوعی و پژوهشگاه فضایی ایران، انتظار می رود که نتایج این همکاری به بهبود عملکرد ماموریت های فضایی و تسهیل دسترسی به داده های فضایی برای محققان و فعالان این حوزه بینجامد.




منبع:

1403/08/21
09:43:59
5.0 / 5
246
تگهای خبر: آموزش , توسعه , سرمایه , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها