طرح فشارافزایی پارس جنوبی امضای یکی از بزرگترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت

طرح فشارافزایی پارس جنوبی امضای یکی از بزرگترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت

فی بگیر: کوشش برای اجرائی شدن طرح عظیم فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی، از خبرهای خوش حوزه صنعت نفت می باشد که به زودی وارد مرحله اجرائی شده و آثار و برکات آن به کشور خواهد رسید.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، چندی قبل محسن پاک نژاد وزیر نفت دولت چهاردهم از دادن خبرهای خوش در صنعت نفت به مردم ایران سخن گفته بود.
وی یکی از این خبرها را افزایش میزان صادرات نفت کشور دانسته بود.
اما یکی دیگر از این خبرها، آنگونه که به گوش می رسد طرح عظیم و ملی فشار افزایی پارس جنوبی است.
طرح فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی بعنوان مهم ترین و راهبردی ترین طرح صنعت نفت کشور شناخته می شود، چونکه با عنایت به افت فشار این میدان مشترک در سالیان آتی، اجرای این طرح مانع از هدر رفت این ثروت عظیم کشورمان خواهد شد.

معرفی پارس جنوبی

میدان نفتی و گازی پارس جنوبی بزرگ ترین میدان گازی جهان است، که در خلیج فارس و بطور مشترک، در آب های سرزمینی ایران در حدود ۳۳ درصد (استان بوشهر) و قطر حدود ۶۷ درصد واقع شده است.
همچنین این میدان دارای ذخایر نفتی قابل توجهی است که از طرف ایران طرح لایه های نفتی پارس جنوبی نامیده می شود و بوسیله حفر ۷ حلقه چاه و کشتی فراورشی و صادراتی کوروش با ظرفیت ذخیره حدودا ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام بهره برداری از نفت آن میدان درحال اجراست.

طرح فشارافزایی چیست و چرا اهمیت دارد؟

حجم ذخیره درجای گاز طبیعی میدان پارس جنوبی در حدود ۵۱ تریلیون مترمکعب و ذخیره قابل برداشت آن ۳۶ تریلیون مترمکعب برآورد می شود.
این میدان به علت برداشت ها به مرور زمان و بطور طبیعی گرفتار افت فشار می شود که برای رفع آن از طرح های فشارافزایی استفاده می شود.
چهارهم دی ماه امسال محسن پاک نژاد وزیر نفت اجرای طرح فشارافزایی پارس جنوبی را ضروری دانسته بود و با بیان این که به زودی قراردادهایی برای فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی بعنوان یکی از اولویت های اصلی کشور امضا می شود، اظهار داشت: اگر طرح های فشارافزایی اجرائی نشود از دو سال آینده شاهد افت فشار مخزن این میدان خواهیم بود.
وی با تاکید بر این که ایجاد تأسیسات فشارافزایی در پارس جنوبی در کشور از نان شب هم واجب تر است، تصریح کرد: تمهیدات موردنیاز برای تامین مالی این پروژه اندیشیده شده است.
هجدهم دی ماه هم سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طبق گفته وزیر نفت افزایش فشارافزایی در میدان گاز پارس جنوبی را وزارت نفت دنبال می کند و برنامه ریزی و سرمایه گذاری ۱۸ میلیارد دلاری در این حوزه انجام شده است.
وزیر نفت در حاشیه راهپیمایی بیست و دو بهمن نیز از اجرای طرح فشار افزایی پارس جنوبی بعنوان یکی دیگر از خبرهای خوش صنعت نفت برای مردم یاد کرد و اظهار داشت که یکی ار بزرگترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت کشور با حضور رییس جمهور امضا می شود.
پاک نژاد اضافه کرد: با امضای این قرارداد یکی از مطالبات مردم در عرصه حفظ منافع مردم در این میدان مشترک محقق می شود.
وی تصریح کرد: طرف قرارداد ما تماما شرکت های ایرانی هستند اما بدیهی است در بعضی حوزه ها از طرفیت های برخی شرکت های خارجی هم استفاده نماییم.
چهاردهم بهمن ماه امسال هم مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران اظهار داشت: اجرای هفت طرح فشار افزایی در میدان پارس جنوبی ۷۸۰ میلیارد دلار درآمد تا افق ۱۴۳۰ برای کشور به دنبال خواهد داشت.
رضا دهقان در نشست خبری طرح فشار افزایی میدان مشترک پارس جنوبی اضافه کرد: این هفت طرح با سرمایه گذاری ۱۷ میلیارد دلاری انجام خواهند شد.
وی، میدان گازی پارس جنوبی را بزرگترین میدان گازی جهان دانست و افزود: ۷۰ درصد گاز و ۴۰ درصد بنزین کشور از این میدان تامین می شود؛ این میدان از با اهمیت ترین میدان ها برای کشورمان به حساب می آید که نیاز به نگهداری دارد.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت تصریح کرد: از سه دهه گذشته ابتدا قطر و سپس کشورمان برداشت از این میدان را شروع کردند که به مرور زمان از فشار این میدان کاسته شده است و باید از ادامه این کاهش فشار جلوگیری کرد.

امضای قرارداد به زودی رخ می دهد

در تازه ترین اظهار نظر حمید بورد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مسافرت به استان بوشهر اظهار داشت که در هفته های آینده قرارداد ۱۷ میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی بعنوان یکی از بزرگترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت با حضور رییس جمهوری امضا می شود.
وی عنوان کرد: دو برابر تجهیزاتی که تا حالا در دریا نصب شده، برای اجرای طرح فشار افزایی در پارس جنوبی ساخته و نصب می شود که بازار بزرگ اقتصادی برای کشور ایجاد و به افزایش اشتغال زایی کمک می نماید.



1403/11/26
13:55:07
5.0 / 5
75
تگهای خبر: اقتصاد , تامین مالی , توسعه , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
فی بگیر FeeBegir فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها

ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز از قیمت کالاها، اطلاع‌رسانی به مصرف‌کنندگان، کمک به تجار و بازرگانان و تحلیل و پیش‌بینی بازار