وام های ودیعه، راهکاری ناکارآمد برای تنظیم بازار مسکن

وام های ودیعه، راهکاری ناکارآمد برای تنظیم بازار مسکن

فی بگیر: به گزارش فی بگیر، کارشناس بازار مسکن با انتقاد از وام های ودیعه مسکن اظهار داشت: این وام ها نه تنها تاثیر ملموسی در بازار ندارند، بلکه اقساط سنگین تورم انتظاری و افزایش قیمت رهن هم را به دنبال دارد.



فرشید ایلاتی کارشناس بازار مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به تصویب بسته حمایتی مسکن در دومین جلسه شورایعالی مسکن اظهار نمود: در این نشست مباحث مختلفی عنوان شد، نکته مهم آن بود که دولت اعلام نمود برنامه ای جز اجرای قوانین بالادستی ندارد. همچون این قوانین میتوان به قانون جهش تولید مسکن، قانون سامانه بازار اجاره و احکام برنامه هفتم توسعه اشاره نمود، ازاین رو دولت باید بر اجرای همین قوانین متمرکز شود.
وی اضافه کرد: مبحث اجاره داری هم از سال ۱۳۸۷ در قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن مطرح شده و ورود مستقیم دولت به اجاره داری قابل قبول نیست. دولت باید شرایطی را فراهم آورد تا شرکتهای حرفه ای اجاره داری مسکن شکل بگیرند و دولت از آنها حمایت کند.
ایلاتی ضمن اشاره به وام ودیعه مسکن اظهار داشت: این وام ها معمولا تاثیر ملموسی در بازار ندارند. از یک سو بانکها در پرداخت آن سخت گیری می کنند، از طرفی اقساط سنگینی دارند و نهایتا منجر به افزایش تورم انتظاری در بازار می شوند، در واقع این حمایت ها معمولا در افزایش قیمت رهن خویش را نشان می دهند.
وی افزود: سیاست اصولی باید تمرکز بر اجرای طرح هایی نظیر نهضت ملی مسکن باشد. اگر یک میلیون خانوار از بازار اجاره خارج و صاحب خانه ملکی شوند، در واقع یک میلیون واحد مسکونی جدید به بازار اجاره بازمی گردد که این مساله می تواند باعث تعدیل در قیمت اجاره شود. ازاین رو دولت باید همه تمرکز خویش را بر اصلاح سیستم بانکی و تأمین مالی طرح های تولید مسکن بگذارد.
کارشناس بازار مسکن در انتها تصریح کرد: تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان از مسایل راهبردی است. ساماندهی بازار آگهی مسکن فقط بخشی از پازل نهائی این سامانه است. این سامانه می تواند ابزار مهمی برای اجرای قوانین مالیاتی همچون مالیات بر خانه های خالی و سایر مأموریت های دولت باشد. ضروری است رئیس جمهور و سایر دستگاههای مسئول، با همکاری یکدیگر این سامانه را در سریع ترین زمان ممکن به مرحله بهره برداری کامل برسانند.


منبع:

1404/01/27
09:10:50
5.0 / 5
37
تگهای خبر: پرداخت , توسعه , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
فی بگیر FeeBegir فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها

ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز از قیمت کالاها، اطلاع‌رسانی به مصرف‌کنندگان، کمک به تجار و بازرگانان و تحلیل و پیش‌بینی بازار