آغاز فصل جدید همكاری اقتصادی ملایر و غنا

آغاز فصل جدید همكاری اقتصادی ملایر و غنا

فی بگیر: همدان - با سفر یك روزه سفیر غنا در تهران همراه با هیات تجاری این كشور به ملایر، فصل جدیدی از همكاری های اقتصادی و تجاری بین این شهرستان و غنا شروع شد.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایرنا صنعت مبل و منبت و انگور و كشمش ملایر آغازگر روابط دو طرفه ایران و كشور غنا بود تا این توانمندی، ظرفیت و پتانسیل ویژه این خطه از استان همدان كوله باری از تجربه، هنر و صنعت خویش را به آنسوی مرزها منتقل كند.
تولید سالانه 45 هزار تن كشمش و صادرات حدود 34 میلیون دلار این محصول و فعالیت بیش از هشت هزار هنرمند به صورت مستقیم و 20 هزار تن به صورت غیرمستقیم در صنعت مبل و منبت و همینطور گردش مالی چهار هزار و 100 میلیارد ریال حاصل از فروش مبل و منبت در 6 ماهه دوم سال 96 تنها گوشه ای از ظرفیت های بارز ملایر در 2 حوزه تولید كشمش و مبل و منبت است كه می تواند این دانش خویش را به كشور دوست خود غنا منتقل كند.
هیات تجاری كشور غنا و فعالان اقتصادی ملایر در جریان این سفر اعلام نمودند آماده هرگونه همكاری تجاری و اقتصادی بخصوص در حوزه صنعت، معدن، مبل و منبت و كشمش و گردشگری هستند، به گونه ای كه معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر روز چهارشنبه در نشست هیات تجاری كشور غنا با فعالان اقتصادی این شهرستان، ملایر را مهیای تولید روابط جدید با كشور غنا دانست.
عبدالعظیم رضایی با اشاره به اینكه ملایر از نظر موقعیت جغرافیایی ویژه، وجود بزرگراه ها و راه ریلی دارای راه دسترسی ساده و سریع به تمام نقاط كشور است، اضافه كرد: ملایر دومین و بزرگترین شهر استان پس از همدان است و در تمامی حوزه ها دارای توانمندی بالایی است.
وی ادامه داد: این شهرستان دارای 195 واحد صنعتی فعال، سه شهرك صنعتی دولتی و 2 ناحیه صنعتی خصوصی است كه بیش از پنج هزار تن در بخش صنعت ملایر مشغول به كار هستند.
رضایی با اشاره به وجود 44 معدن فعال در ملایر، این شهرستان را در ذخایر معدنی بسیار غنی دانست و بیان كرد: ملایر 42 درصد از معادن استان همدان را با 750 میلیون تن ذخیره معدنی به خود مختص كرده است.
وی ادامه داد: ملایر دارای انواع مواد معدنی همچون آندلوزیت، 14 معدن سیلیس، فلدسپات، سنگ آهن، گرانیت و انواع سنگ های ساختمانی است و با عنایت به غنی بودن كشور غنا در زمینه معدن، به صورت ویژه آماده همكاری و عرضه خدمات در حوزه معدن با این كشور هستیم.
رضایی همینطور به استعداد ویژه ملایر در بخش كشاورزی اشاره نمود و اظهار داشت: 10 هزار و 500 هكتار باغ انگور در این شهرستان وجود دارد كه سالانه بیش از 45 هزار تن كشمش تولید و حدود 34 میلیون دلار به 17 كشور جهان صادرات دارد.
وی با اشاره به اینكه سال قبل بیش از 60 میلیون دلار كالا از گمرك ملایر صادر شد، بیان كرد: انگور ملایر از مرغوبترین انگورهای جهان است كه بزودی شاهد ثبت جهانی انگور ملایر در فائو هستیم.
فرماندار ویژه ملایر از دیگر پتانسیل های ملایر به حوزه صنایع دستی همچون مبل و منبت و اشتغال بیش از 28 هزار تن به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت و فعالیت چهار هزارو 500 كارگاه تولیدی اشاره نمود و اظهار داشت: آماده همكاری با كشور غنا در حوزه مبل و منبت هستیم.
رضایی همینطور ظرفیت های گردشگری ملایر را با وجود 300 اثر تاریخی و طبیعی ویژه دانست و ابراز امیدواری كرد: با وجود آثار كهن تاریخی و جاذبه های طبیعی بتوانیم گردشگرانی را از كشور غنا به شهرستان ملایر داشته باشیم.
وی ایران و استان همدان بخصوص ملایر را از امن ترین نقاط برای سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: امیدواریم با تلاش های اتاق بازرگانی همدان و كمك های بخش خصوصی و هیات های تجاری بتوانیم روابط خیلی خوب اقتصادی و تجاری با كشور غنا برقرار و این روابط را تقویت نماییم.

**غنا كشوری مستعد و امن برای سرمایه گذاران همدانی است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی همدان هم سفر هیات تجاری كشور غنا به ملایر را دارای دستاوردهای مهمی برشمرد و اظهار داشت: برای خروج از مشكلات اقتصادی و اشتغال، باید خویش را از این انحصار خارج كرده و با كشورهای دیگر مراوده داشته باشیم.
علی اصغر زبردست كشورهای آفریقایی را بهترین بازار هدف برای روابط اقتصادی و تجاری دانست و بیان كرد: علاوه بر انتخاب كشورهای آفریقایی و آسیای میانه، حدود پنج كشور اروپایی را هم برای مراودات تجاری و اقتصادی و بازار هدف انتخاب كرده ایم كه از استان همدان بازدید داشته باشند.
وی با اشاره به اینكه كشور غنا از بین 54 كشور آفریقایی از پتانسیل بالایی برخوردار است، اضافه كرد: وجود دموكراسی قوی، معاون غنی، بارندگی سالانه سه هزارو 500 میلیمتر، آب و هوای معتدل، 96 درصد معادن طلا، وجود زمین های مستعد كشاورزی و حاصلخیز و بزرگترین تولید كننده كاكائوی جهان، این كشور را به منطقه ای امن و مستعد برای سرمایه گذاری تبدیل نموده است.
زبردست با تاكید بر اینكه ظرفیت استان همدان در خیلی از زمینه ها اشباع شده، تصریح كرد: پیش از اینكه ظرفیت های این كشور را اروپایی ها، چینی ها و سایر كشورها پر كنند، بهتر است متخصصان و فعالان اقتصادی استان ما هم سهمی از این پتانسیل ویژه در حوزه های مختلف داشته باشند.
وی كشور غنا را در بخش فنی و مهندسی، كشاورزی، بخش بازرگانی، دام و طیور، مواد غذایی و خشكبار و پوشاك بسیار توانمند و مستعد سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: با عنایت به سرریزشدن دانش آموختگان استان همدان، باید از ظرفیت غنا برای اشتغالزایی متخصصان این استان استفاده نماییم.
وی ادامه داد: با عنایت به اینكه مبلمان كشور غنا از اروپا وارد می شود، فعالان مبل و منبت ملایر می توانند در این زمینه بازار رقابتی خوبی بخصوص در پایتخت غنا تولید كنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی همدان ادامه داد: بزودی هیاتی از صنعت مبلمان ملایر را به كشور غنا اعزام می نماییم تا بتوانند در این زمینه روابط اقتصادی و تجاری خوبی برقرار و یك مجموعه بزرگ اقتصادی و آموزشی تولید كنند.
زبردست افزود: مردم استان همدان را برای سفر به كشور غنا تشویق می نماییم و چنانچه هر كدام از فعالان اقتصادی بخصوص ملایر بتوانند در كشور غنا مستقر شوند، می توانند صدها تن را در حوزه های مختلف كشاورزی، صنایع دستی و صنعت آموزش دهند.
وی ابراز امیدواری كرد: در سفر بعدی كه تیرماه امسال به كشور غنا داریم، بتوانیم تعدادی از فعالان اقتصادی شهرستان ملایر را به این كشور اعزام نماییم و با بازدید از امكانات و پتانسیل های این كشور، سرمایه گذاری های خوبی در حوزه های مختلف صورت گیرد.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایرنا، هیات تجاری كشور غنا(شهرداران ناحیه شمالی غنا) همراه با سفیر این كشور در تهران روز چهارشنبه با حضور رئیس اتاق بازرگانی همدان، فرماندار ویژه ملایر و جمعی از فعالان اقتصادی این شهرستان از تعدادی از كارخانه های كشمش، كارگاه ها و نمایشگاه های تولید مبل و منبت و شهرك ها و نواحی صنعتی این شهرستان با هدف توسعه سرمایه گذاری بازدید كردند.
7528/2087


1397/02/05
19:45:41
5.0 / 5
4676
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها