رییس اتاق اصناف ایران:
بازار ثانویه ترمز ارز را می كشد
فی بگیر: رییس اتاف اصناف ایران اعتقاد دارد كه بازار ثانویه می تواند روی كنترل و ساماندهی نوسانات بازار ارز كه روی قیمت كالاها، دستمزد و خدمات هم اثرگذاری بالایی دارد، نقش مهمی داشته باشد و ترمز افزایش قیمت را بكشد.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، بازار ارز از اواخر سال قبل تا كنون در راه نوسان قیمت قرار گرفت و این روند پرتنش در نرخ ارزها اثرات زیادی روی بازار گذاشت. در این بازه زمانی چند ماهه دولتمردان برنامه های مختلفی اجرا كردند كه به سامانه نیما، تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات كالاهای مختلف، تدوین و انتشار فهرست اولویت بندی كالاهای مختلف برای تخصیص ارز و نهایتا راه اندازی و شروع به كار بازار ثانویه ارزی كه هفته گذشته از جانب رییس كل بانك مركزی اعلام شد، اشاره نمود.
البته وضعیت بازار ارز طی هفته های گذشته نشان داده است ثبات نسبی و نوسانات كمتری در نرخ ارزها به وجود آمده است و به نظر می آید این رویه می تواند تا حدودی در آرامش بازار ارز اثرگذار باشد.
علی فاضلی - رییس اتاق اصناف ایران - درباره راه اندازی بازار ثانویه ارزی كه به صورت مستقیم بر بازار و قیمت كالاها اثرگذار می باشد، به ایسنا اظهار داشت: بر مبنای بررسی های مختلف در اتاق اصناف ایران، كارشناسان معتقدند كه برای ساماندهی نوسانات ارزی، بازار ثانویه می تواند راهكار مناسبی باشد كه این مورد از جانب اتاق اصناف هم به دولت پیشنهاد شده بود، چون كه نوسانات قیمت ارز بر قیمت كالا، دستمزد و خدمات بسیار اثرگذار است؛ بنابراین باید به ساماندهی و نظم بخشی آن ها توجه بیشتری نماییم.
وی اضافه كرد:.البته در جلسات اتاق اصناف مسائلی مانند مالیات بر ارزش افزوده، حق بیمه كارفرمایان و... هم در شرایط كنونی مورد بررسی قرار گرفت.
فاضلی با اشاره به اینكه تخصیص بسته های حمایتی از دیگر پیشنهادات كارشناسان اتاق اصناف ایران است، اظهار نمود: نظام های تولید و توزیع به صورت توامان باید نسبت به مسائلی مانند كارخانه های تولیدی، كالاهای وارداتی، چگونگی تخصیص ارز به بنگاه های بزرگ و... پاسخگو باشند، چون كه اتاق اصناف نمی تواند مسئول كنترل بازار باشد و نداند چه كالایی با كدام ارز وارد كشور شده و در اختیار كدام شبكه قرار دارد.
رییس اتاق اصناف ایران تصریح كرد: به دنبال جلسات و پیگیری های صورت گرفته، همه پیشنهادات و راهكارهای بخش خصوصی و كارشناسان دریافت شد و وزیر صنعت، معدن و تجارت هم اعلام نمود كه دستورالعمل اخیر ابلاغ گردیده وحی منزل نیست و اگر ضعفی داشته باشد، بطور قطع اصلاح خواهد شد؛ ازاین رو امیدواریم هر چه سریع تر مشكلات بازاریان و كسبه با عنایت به اراده ملی موجود حل شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب