عراق نقشه های اوپك را برهم می زند؟

عراق نقشه های اوپك را برهم می زند؟

فی بگیر: جدیدترین آمار ˮاس اند پی گلوبال پلاتسˮ از آن حكایت می كند كه تولید نفت دومین تولیدكننده بزرگ اوپك در ماه آگوست به ركورد 4.88 میلیون بشكه در روز صعود كرده است.



به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، تولید بالاتر نفت عراق سبب شده تولید نفت اوپك برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ رشد ماهانه نشان دهد و برنامه های این گروه برای محدود كردن عرضه جهانی و پشتیبانی از قیمت نفت با اشكالاتی مواجه شود.

دیو ارنزبرگر، مدیر جهانی قیمت گذاری كالاها در "اس اند پی گلوبال پلاتس" به شبكه سی ان بی سی اظهار داشت: افزایش اخیر تولید نفت عراق از یك سردرد جزئی برای اوپك به یك میگرن شدید تبدیل گشته است. این امر از یك سو مدیریت این دیدگاه كه بازارهای نفت متعادل خواهند شد را برای اوپك دشوار می سازد و از طرف دیگر فشار عظیمی در داخل اوپك ایجاد می كند؛ برای اینكه به بهای كاهش تولید دیگران صورت گرفته است و این مسئله حفظ آرامش در این گروه را دشوار می كند.

در مقایسه با آمار فعلی ۴.۸۸ میلیون بشكه در روز تولید نفت عراق، میانگین پنج ساله تولید نفت عراق ۲.۹۶ میلیون بشكه در روز بوده و در فاصله تهاجم آمریكا در سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰، به سختی به ۲.۵ میلیون بشكه در روز می رسید. بعد از گذشت ۱۵ سال جنگ و نیاز مبرم برای بازسازی عراق، دولت عراق رشد تولید را به منزله یك موفقیت می داند.

صادرات نفت عراق نیز از ۳.۵۶ میلیون بشكه در روز در ژوییه به ۳.۶ میلیون بشكه در روز در اوت افزایش پیدا كرد.

در این بین نظرسنجی رویترز نشان داده كه اوپك در ماه آگوست برای اولین بار با رشد ماهانه تولید روبرو شده و تولیدش با ۸۰ هزار بشكه در روز افزایش، به ۲۹.۶۱ میلیون بشكه در روز رسیده است. این گروه اوایل ژوییه در مواجهه با دورنمای تیره رشد تقاضا برای نفت و رشد تولید نفت شیل آمریكا، تصمیم گرفت برای تقویت قیمت ها محدودیت تولید خودرا تا مارس سال ۲۰۲۰ تمدید كند اما قیمت نفت همچنان پایین مانده است.

به گفته ارنزبرگر، تولید نفت عراق مساله مهمی برای اوپك است و زمانی كه اعضای اوپك گردهم می آیند تا راههای قابل قبولی را تا آخر سال پیدا كند، شرایط را برای این گروه دشوارتر خواهدنمود. عربستان سعودی كه بزرگترین عضو اوپك است مكررا از عراق و كشورهای دیگری كه پایبندی كمتری به توافق كاهش تولید داشته اند خواسته است طبق برنامه عمل كنند اما این درخواستها نادیده گرفته شده است.

عراق كه ۱۲ درصد از ذخایر نفت قطعی جهان را در اختیار دارد، تولید میادین نفتی جنوبی خودرا بهبود بخشیده؛ در صورتیكه رشد تولید نفت در شمال این كشور به سبب اختلافات سیاسی میان دولت مركزی و دولت منطقه ای كردستان مختل مانده است. تولید نفت میدان مجنون در بصره كه اوایل امسال به سبب سهمیه تولید تعیین شده از طرف اوپك، محدود شده بود در ژوئن دو برابر شده و به ۲۰۰ هزار بشكه در روز رسید.

هرمان وانگ، تحلیلگر نفتی پلاتس در این زمینه می گوید: بنظر می رسد پایبندی به سهیمه تولید اوپك دیگر یك اولویت برای عراق نیست و تولید نفت این كشور از زمان راندن داعش، بهبود پیدا كرده و به خصوص در میادینی كه توسط غولهای نفتی خارجی اداره می شود، پیوسته رو به رشد بوده است

نیازهای مالی عراق در مقابل درخواستهای اوپك

عراق فعالانه خواهان معافیت از برنامه كاهش تولید نفت اوپك در نوامبر سال ۲۰۱۶ بود برای اینكه در بحبوحه چالشهای امنیتی و اقتصادی، به شدت به درآمد نفتی نیاز داشت اما ناچار شد دومین سهمیه بزرگ كاهش تولید در اوپك را برعهده بگیرد و از آن زمان عملكرد درخشانی در عمل به این سهمیه نداشته است. عراق بعدا به كمیته نظارتی مشترك وزیران اوپك و غیراوپك كه متشكل از ۹ تولیدكننده است، پیوست اما حضور در این كمیته به تضمین پایبندی این كشور به توافق كاهش تولید كمك چندانی نكرد.

استفن برنوك، تحلیلگر كالا در شركت "پی وی ام اویل آسوشیتس" به شبكه سی ان بی سی اظهار داشت: آمار بالای اخیر تولید عراق نشان داده است كه این كشور احیانا به اوج ظرفیت تولید خود رسیده است. با این وجود وی پیش بینی نمود عراق به سبب همكاری با شركای خارجی برای تقویت زیرساخت، شاهد رشد اندك بیشتری باشد. نیازی به گفتن نیست كه این مسئله موجب نگرانی عربستان سعودی می شود برای اینكه اوپك برای جلوگیری از اشباع عرضه نفت در سال آینده، تحت فشار فزاینده ای برای كاهش بیشتر تولید قرار دارد.





منبع:

1398/06/18
23:48:41
5.0 / 5
4531
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , شركت , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها