صعود دلار در معاملات جهانی

صعود دلار در معاملات جهانی

به گزارش فی بگیر شاخص دلار در معاملات امروز صعود نسبتا نیرومندی داشت.


به گزارش فی بگیر به نقل از رویترز، در جریان معاملات روز پنجشنبه، خیلی از ارزهای مختلف در مقابل دلار در راه نزولی قرار گرفتند و دلار به جلو رانده شد.
صندوق بین المللی پول از رشد منفی سه درصدی جهان امسال تحت تأثیر شیوع كرونا اطلاع داده كه در این بین نرخ رشد پیشبینی شده برای آمریكا حدود منفی شش درصد بوده است. بانك جی پی مورگان، بزرگترین بانك آمریكا هم در گزارشی پیشبینی كرده كه رشد اقتصادی آمریكا در سه ماهه دوم سال جاری به منفی ۴۰ درصد و نرخ بیكاری به ۲۰ درصد افزایش پیدا كند. پیشتر این بانك در گزارش قبلی خود رشد اقتصادی منفی ۲۵ درصدی را برای اقتصاد آمریكا در سه ماهه دوم سالجاری پیشبینی كرده بود.
سرعت انتشار كرونا در بعضی از مناطق دیگر باردیگر افزایشی شده تا جایی كه نرخ مرگ و میر روزانه در آمریكا و انگلیس ركورد زده و شمار مبتلایان در فرانسه و چین باردیگر صعودی شده است. وزرای دارایی اتحادیه اروپا بر سر ایجاد یك بسته حمایتی نیم تریلیون یورویی به توافق رسیده اند. در اسپانیا، اتریش، دانمارك و ایتالیا بعضی از كسب و كارها فعالیت خویش را به صورت محدود از سر گرفته اند.
دیوید مالپاس، رئیس بانك جهانی از در پیش بودن ركودی عمیق تر از ركود بزرگ سال ۲۰۰۸ اطلاع داده و كریستالینا جیورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول در اظهاراتی مشابه گفته است كه بحران ناشی از كرونا شبیه هیچ كدام از بحران های قبلی نیست. صندوق بین المللی پول در اولین گام از تخصیص ۰.۵ میلیارد دلار وام برای مقابله با كرونا به ۲۵ كشور اطلاع داده و بانك جهانی در حال رایزنی با كشورهای ثروتمند برای در نظر گرفتن معافیت موقتی بازپرداخت وام ها توسط كشورهای فقیر است.
دولت كانادا با تخصیص یك بسته بزرگ حمایتی جدید اعلام نموده است كه تا ۷۵ درصد حقوق كاركنان بیكار شده بر اثر كرونا را پرداخت خواهد نمود. به دنبال تعطیلی بخش بزرگی از كسب و كارها در نتیجه شیوع گسترده كرونا، نرخ بیكاری كانادا در ماه مارس با ۲.۲ درصد افزایش در مقایسه با ماه قبل به ۷.۸ درصد رسید كه این رقم، بالاترین نرخ بیكاری از اكتبر سال ۲۰۱۰ تابحال به حساب می آید.
حالا در سرتاسر آمریكا وضعیت فاجعه ملی اعلام شده و شمار بیكاران هم با سرعت زیادی رو به افزایش است. بعضی از مقامات بهداشتی در آمریكا اخطار داده اند كه شمار قربانیان كرونا در این كشور در صورت بازگشایی زودهنگام اقتصاد امكان دارد از ۲۰۰ هزار نفر عبور كند.
جولیان اوانز، كارشناس بازار در موسسه اوانز-پریچارد اظهار داشت: هنوز باید خویش را آماده مواجهه با شرایط بدتر نماییم و اینكه تصور نماییم بحران تمام شده، خوش خیالی است.
مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در مینیاپولیس از سخت بودن احیای اقتصادی پساكرونا اطلاع داده و افزوده است برگشت به شرایط قبل كرونا زمانبر و سخت خواهد بود.
تابحال بیشتر از دو میلیون و ۸۴ هزار و ۲۲ مورد مبتلا شدن به كرونا گزارش شده است كه در این بین ۱۳۴ هزار و ۶۶۹ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان كشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریكا با ۲۸ هزار و ۵۵۴ نفر، ایتالیا با ۲۱ هزار و ۶۴۵ نفر، اسپانیا با ۱۸ هزار و ۸۱۲ نفر، فرانسه با ۱۷ هزار و ۱۶۷ نفر و انگلیس با ۱۲ هزار و ۸۶۸ نفر بوده است.
یمز نایتلی، كارشناس ارشد اقتصاد بین الملل در بانك آی ان جی اظهار داشت: با عنایت به گستردگی تعطیلی كسب و كارها در آمریكا، پیش بینی ما این است كه قبل از بازگشت به سطح پیش از بحران، رشد اقتصادی آمریكا تا منفی ۱۳ درجه هم كاهش پیدا كند و شاید بهبودی كامل از نظر اقتصادی تا میانه سال ۲۰۲۲ طول بكشد. این یعنی شاهد ادامه تعطیلی كسب و كارها و فاصله گذاری ها خواهیم بود.
شاخص دلار كه نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با صعود ۰.۵۴ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۷۴۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانك سوئیس معادل ۱.۰۳۵ دلار اعلام گردید.
حالا خیلی از كشورهای اروپایی در حال بررسی گزینه های موجود برای فرار از رشد اقتصادی منفی هستند هر چند كه هنوز اختلاف نظر بین كشورهای عضو منطقه یورو مانع از اجرای یك برنامه مشترك در مقیاس وسیع شده است.
مركز آمار فرانسه در گزارشی اعلام نموده كه حجم فعالیتهای اقتصادی در این كشور در مقایسه با زمان پیش از شیوع بحران كرونا ۳۶ درصد كاهش پیدا كرده است. این مركز به دولت فرانسه اخطار داده است كه هر ماه قرنطینه سراسری در خاك این كشور سبب خواهد شد تا رشد اقتصادی سه درصد كاهش پیدا كند.
در آلمان هم شماری از اندیشكده های اقتصادی این كشور با اخطار به در پیش بودن سخت ترین سال اقتصادی چهار دهه اخیر از دولت خواسته اند تا اقدامات حمایتی بیشتری را برای كاستن از تبعات اقتصادی ویروس كرونا بر فعالیت كسب و كارهای كوچك و متوسط و بازار كار در پیش گیرد. انتظار می رود بعد از مدت ها، نرخ بیكاری آلمان از پنج درصد فرا برود.
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با افت ۰.۵۶ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۵۱ دلار مبادله شد. یورو ۰.۵۳ درصد پایین رفت اما با باقی ماندن در كانال ۱.۰۹ به ۱.۰۹۰ دلار رسید.
موسسه رتبه بندی " فیچ" پیشبینی خود از رشد اقتصادی سال جاری چین را به تنها دو درصد تقلیل داده است كه در صورت تحقق، ضعیف ترین رشد اقتصادی این كشور در چهار دهه اخیر خواهد بود. اقتصاد چین سال قبل را با ثبت رشد ۶.۱ درصدی به پایان رسانده بود. صندوق بین المللی پول هم نرخ رشد اقتصادی سال جاری چین را تنها ۱.۲ درصد پیشبینی كرده است.
دولت چین برای پشتیبانی از اقتصاد این كشور و تقویت رشد اقتصادی تابحال ۱.۳ تریلیون یوان ( ۱۸۱.۴ میلیارد دلار) اعتبار در نظر گرفته است كه این اعتبار صرف امور گوناگونی همچون معافیت های مالیاتی، پرداخت حق بیمه بیكاری و وام های كم بهره خواهد شد.
وزرای دارایی كشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا ( آ. سه.آن) هم راه های تقویت همكاریهای مشترك برای مقابله با نتایج اقتصادی كرونا را بررسی كردند. رشد اقتصادی هند هم سال جاری با كاهش محسوسی مواجه خواهد شد.
یوكیو ایشیزوكی، استراتژیست بازار ارز در موسسه ایوا سكیوریتیز اظهار داشت: نمی دانیم دولت ها چه اقدامات حمایتی دیگری را انجام خواهند داد اما معامله گران چشم به راه كارهای بیشتری هستند. دلار كماكان رهبر بازار ارز است و نوسانات آن به خوبی نشان دهنده اضطراب معامله گران است.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همینطور هر دلار با ۰.۶۲ درصد افزایش به ۱۰۷.۷۵۵ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریكا به ازای ۱.۵۸۶ دلار مبادله شد. همینطور نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۷۵ یوان چین اعلام گردید.



1399/01/28
13:52:53
5.0 / 5
3652
تگهای خبر: اقتصاد , پرداخت , دلار , كسب و كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها