افت خفیف دلار در معاملات جهانی

افت خفیف دلار در معاملات جهانی

فی بگیر: شاخص دلار اندكی كاهش پیدا كرد.


به گزارش فی بگیر به نقل از رویترز، نشانه ها حاکی از آنست که ویروس کرونا کماکان یکی از اصلی ترین دغدغه های بازارهای مالی جهانی باقی خواهد ماند. روند شیوع بیماری در مناطق مختلف خصوصاً در اروپا و جنوب آسیا شدت گرفته است و کشورهای بودجه بیشتری به مقابله با کرونا اختصاص داده اند. تعطیلی گسترده کارهای تجاری علاوه بر منفی شدن رشد اقتصادی کشورها موجب کاهش شدید حجم معاملات و رسیدن نرخ تورم به سطوح خیلی کم و حتی منفی در شمار زیادی از کشورهای جهان شده است.
با وجود انتشار اخبار مربوط به پیشرفت دارویی مقابله با کرونا، این ویروس کماکان در حال گرفتن جان شمار زیادی از مردم جهان است و بیم آن می رود که وضعیت با فرا رسیدن فصل پاییز از این هم بدتر شود. سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که ممکنست هیچگاه ایمنی دائمی در مقابل ویروس کرونا ایجاد نشود و افراد مبتلا به کرونا نباید گمان کنند که دیگر به این بیماری مبتلا نخواهند شد.
تابحال بیش از ۲۵ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۳۳۰ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین ۸۵۷ هزار و ۴۳۱ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۸۸ هزار و ۲۷ نفر، برزیل با ۱۲۱ هزار و ۷۲۷ نفر، هند با ۶۶ هزار و ۴۴۸ نفر، مکزیک با ۶۴ هزار و ۴۱۴ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۵۰۴ نفر بوده است.
بین برقراری توازن بین رشد اقتصادی و نرخ تورم، مناقشات زیادی در کشورهای مختلف شکل گرفته است. اظهارات جدید رئیس بانک مرکزی آمریکا بر ابهامات مسیر آینده سیاست گذاری بزرگ ترین بانک مرکزی جهان افزوده است. جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا که پیش تر گفته بود تحت سیاست گذاری جدید، نرخ تورم به تدریج از سطح هدف گذاری شده دو درصدی عبور خواهد کرد، در یک موضع گیری جدید گفت مقرر است نرخ تورم در محدوده دو درصدی نوسان کند و اجازه داده نخواهد شد که اختلاف تورم با سطح دو درصدی هدف گذاری شده خیلی زیاد شود.
تحلیل گران ارزی معتقدند معنای سخنان پاول این خواهد بود که نرخ بهره برای مدت طولانی تری از حد انتظار قبلی در سطح خیلی کم حفظ خواهد شد و حتی ممکنست در یک سنت شکنی، بانک مرکزی آمریکا تصمیم بگیرد راه همتایان خود در اروپا و ژاپن را در پیش گیرد و نرخ بهره را به سطح منفی برساند.
در اروپا نیز بعضی از منابع از احتمال اتخاذ رویکرد جدید تورمی در اروپا توسط بانک مرکزی اروپا آگاهی داده اند. نرخ تورم در سطح اتحادیه اروپا و منطقه یورو نیز در نزدیکی محدوده صفر درصدی قرار دارد و انتظار نمی رود دست کم تا اواخر سال آینده تورم به سطح دو درصدی هدف گذاری شده بانک مرکزی نزدیک شود. باتوجه به قرار داشتن نرخ تورم اروپا در سطح منفی، بانک مرکزی دست بسته تری نسبت به همتای آمریکایی خود دارد.
کریستوفر دمبیک، استراتژیست مسائل ارزی در موسسه " ساکسو بانک" اظهار داشت: باتوجه به داده های مربوط به تورم در حوزه منطقه یورو و اتحادیه اروپا، سوالات زیادی درباب این که چه سناریو جدیدی توسط بانک مرکزی اروپا تهیه خواهد شد در ذهن معامله گران شکل گرفته است. اگر نرخ تورم در بلندمدت در همین سطوح خیلی کم فعلی باقی بماند رشد اقتصادی کشورهای اروپایی را با چالش های جدی مواجه خواهدنمود و سران اروپایی باید فکری به حال این وضع کنند.
هنوز معین نیست که سیاستمداران آمریکایی به مانند سران اروپایی بر سر اجرایی شدن حمایت های بیشتر به توافق برسند چونکه اختلاف نظر بین سران جمهوری خواه و دموکرات بر سر بسته حمایتی ادامه دارد و این دفعه استیون منوچین گفته است دموکرات ها با خیره سری از هر گونه مذاکره برای رسیدن به یک توافق معقول که به نفع شهروندان و مصرف کنندگان آمریکایی باشد، طفره می روند.
خبر خوب برای اقتصاد امریکا در شرایط وخیم فعلی می تواند آن باشد که مخارج مصرف کننده که بار حدود دو سوم کل رشد اقتصاد آمریکا را بر دوش می کشد تا اختتام ماه ژوئیه در مقایسه با ماه قبل خود ۱.۹ درصد رشد کرده است. بدان معنا که بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار مخارج بیشتری در سطح خرد اقتصاد ( ۸۲ میلیارد دلار در بخش کالا و ۱۲۱ میلیارد دلار در بخش خدمات) صورت گرفته است و این مساله می تواند برای به حرکت درآوردن موتور رشد اقتصادی در سه ماهه سوم سال کمک نماید.
مایک چندلر- تحلیل گر بازار ارز در موسسه "بنونکبورن گلوبال فارکس" اظهار داشت: بازار ارز انتظار چنین اقدامی از جانب بانک مرکزی آمریکا را تا حد زیادی داشت. با این وجود نسبت به توانایی بانک مرکزی در بالا بردن نرخ تورم شک و تردیدهایی وجود دارد چونکه از سال ۲۰۱۲ تاکنون، فدرال رزرو نتوانسته است جلوی تورم پایین را بگیرد.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۰۶ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۱۱۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۰۲ دلار اعلام گردید.
عملکرد اقتصادی سوئیس، کار فرانک را برای حفظ برتری خود در مقابل دلار دشوار ساخته است. رشد اقتصادی سوئیس در سه ماهه دوم امسال در شرایطی به منفی ۸.۲ درصد رسید که پیش بینی ها حکایت از رشد اقتصادی منفی ۷.۸ درصدی این کشور داشت. این رشد هم چنین ۶.۴ درصد کمتر از رشد ثبت شده این کشور در سه ماهه نخست سال جاری بوده است و بدترین رشد اقتصادی فصلی سوئیس از زمان ثبت آمارهای مربوطه در سال ۱۹۸۰ تابحال شمرده می شود. علاوه بر این نرخ بهره منفی در سوئیس نیز فشار بیشتری بر فرانک وارد میکند.
ارزهای اروپایی
تعطیلی گسترده کسب و کارها و بی نظمی در زنجیره تجاری در نتیجه شیوع ویروس کرونا به طرز محسوسی روی عملکرد اقتصادی کشورهای اروپایی تاثیر گذاشته است تا جایی که مرکز آمار آلمان در گزارشی اعلام نمود بزرگ ترین اقتصاد اروپا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به میزان ۹.۷ درصد کوچک شده که این رشد، ضعیف ترین رشد اقتصادی آلمان از زمان ثبت داده های رشد در سال ۱۹۷۰ میلادی تابحال شمرده می شود. هم چنین در مقایسه با رشد مشابه فصل قبل نیز رشد اقتصادی ۵.۲ درصد کمتر شده است.
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۲۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۴۱ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۹ به ۱.۱۹۴ دلار رسید.
به عقیده شماری از تحلیل گران ارزی، بااینکه امکان ریزش دلار در ماه های آینده بالا است اما این ارز بعنوان ارز اصلی جهانی در موقعیت مستحکم تری از آن قرار دارد که انتظار سقوط آزاد آنرا داشت. پاتریک شوویتس- مدیر دارایی بانک جی پی مورگان اظهار داشت: نرخ بهره در ژاپن و منطقه یورو منفی است و حمایت های خوبی به شکل اعتبار و تزریق نقدینگی در این کشورها انجام شده است اما نباید فراموش کرد اقتصاد آمریکا وضعیت بسیار بهتری از ژاپن و اروپا دارد و این در بلندمدت معادلات را به نفع دلار تغییر می دهد.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۲ درصد افزایش به ۱۰۵.۹۹۶ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۵۶ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۶.۸۲۸ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1399/06/12
08:29:14
5.0 / 5
1946
تگهای خبر: اقتصاد , خدمات , دلار , كسب و كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها