وزن خانه های متری ۱۰ تا ۲۰ میلیون در بازار مسكن

وزن خانه های متری ۱۰ تا ۲۰ میلیون در بازار مسكن

به گزارش فی بگیر به اعتقاد برخی كارشناسان، سمت و سوی بازار مسكن با وجود نوسانات قیمتی، متناسب با توان اقشار متوسط و پایین شكل گرفته است؛ به صورتی كه ۵۸ درصد معاملات را واحدهای با نرخ كمتر از متوسط قیمت شهر تهران به خود اختصاص می دهد؛ در این بین خانه های با قیمت متری ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان ۳۵ درصد خرید و فروشها را در بر گرفته است.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، وزن خانه های با قیمت کمتر از میانگین شهر تهران بر کل معاملات سنگینی می کند. با وجود آنکه متوسط قیمت مسکن در تهران ۲۶.۷ میلیون تومان اعلام شده، خانه های دارای قیمت متری ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان ۳۵ درصد معاملات را به خود اختصاص می دهد. از طرفی ۵۸ درصد واحدها با قیمتی کمتر از متوسط قیمت شهر معامله شده اند.
مهرماه ۱۳۹۹ توزیع فراوانی معاملات مسکن شهر تهران برحسب قیمت یک متر مربع از آن حکایت می کند که بیشترین سهم به میزان ۸.۲ درصد به واحدهای دارای ارزش ۱۶ تا ۱۸ میلیون تومان در هر متر مربع متعلق می باشد و خانه های با قیمت متری ۱۴ تا ۱۶ میلیون و ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومان به ترتیب با سهم ۷.۹ و ۷.۶ درصد در رتبه های بعدی قرار دارند. به صورت کلی ۴۰ درصد معاملات در ارتباط با خانه های کمتر از متری ۲۰ میلیون تومان بوده است.
از سوی دیگر آمارهای مهرماه ۱۳۹۹ نشان داده است سهم واحدهای گران قیمت با ارزش بیشتر از متری ۵۰ میلیون تومان از معاملات مسکن شهر تهران چندان بالا نیست. مهرماه ۱۳۹۹ تنها ۹.۵ درصد معاملات مسکن شهر تهران به واحدهای مسکونی با ارزش بیشتر از ۵۰ میلیون تومان در هر متر مربع تعلق داشت که البته ۶.۵ درصد آن به خانه های دارای قیمت بیشتر از متری ۵۶ میلیون تومان اختصاص یافت.
سهم واحدهای با قیمت بیشتر از متری ۳۰ میلیون تومان هم از کل معاملات مسکن شهر تهران ۳۵ درصد بوده که در این محدوده قیمتی هم سهم غالب به میزان ۱۷ درصد به خانه های دارای ارزش ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان متعلق می باشد.


آمارهای فوق نشان داده است خرید و فروش در هر دو سطح مصرفی و سرمایه ای متناسب با توان اقشار متوسط و پایین است؛ هرچند بنا به قول کارشناسان ۷۷ درصد معاملات در بازار مسکن را خرید و فروشهای سوداگرانه تشکیل می دهد.
کاهش محسوس معاملات نوسازها در بازار مسکن
از سوی دیگر سهم واحدهای کمتر از پنج سال در معاملات مسکن شهر تهران به پایین ترین میزان خود دست کم از سال ۱۳۹۳ تا کنون رسیده است. بین سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ با عنایت به رشد درآمدهای دولتی، افزایش ساخت و سازها متاثر از پروژه مسکن مهر، حجم تولید مسکن در پایتخت رونق گرفته بود. تولید مسکن شهر تهران در سال ۱۳۹۲ بالغ بر ۱۷۷ هزار و ۶۸۰ واحد مسکونی بوده که در سالهای بعد از آن روند کاهشی به خود گرفته است؛ تا جایی که در نیمه نخست سالجاری تعداد واحدهای مسکونی پیشبینی شده از راه صدور پروانه های ساختمانی شهر تهران به ۲۶ هزار و ۶۴۸ واحد رسیده است.
مطابق آمار، تعداد واحدهای در حال ساخت شهر تهران در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ کاهش ۱۴ درصدی نسبت به شش ماهه ابتدای سال ۱۳۹۸ و افت ۷۶ درصدی نسبت به نیمه نخست سال ۱۳۹۲ را نشان داده است. بررسی ها نشان داده است کاهش قدرت خرید، کمبود زمین ناشی از کاهش تعداد و افزایش شدید قیمت خانه های کلنگی، محدودیتهای اعمال شده از جانب مدیریت شهری در فروش تراکم و نبود چشم انداز روشن از بازدهی سرمایه در حوزه ساخت و ساز همچون علل اصلی کاهش تولید مسکن جدید در پایتخت است.
نوسانات اقتصاد کلان که به شکل کاهش محسوس توان خرید مسکن بروز کرده، متقاضیان را به تدریج از واحدهای مسکونی نوساز به سمت واحدهای قدیمی سوق داده است. آمار بانک مرکزی نشان داده است در سال حدود ۱۳۹۳ معمولا ۵۸ درصد معاملات مسکن شهر تهران را واحدهای کمتر از پنج سال به خود اختصاص می داد. این میزان در مهرماه ۱۳۹۴ به ۵۵ درصد، مهرماه ۱۳۹۵ به ۵۱ درصد، مهرماه ۱۳۹۶ به ۴۶ درصد، مهرماه ۱۳۹۷ به ۴۴ درصد، مهرماه ۱۳۹۸ به ۴۲ درصد و مهرماه ۱۳۹۹ به ۳۷ درصد رسیده است.
افت ۶۳ درصدی خرید و فروش واحدهای نوساز در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۳ در شرایطی رخ داده که سهم معاملات خانه های بالای ۲۰ سال از ۱۲ درصد در سال ۱۳۹۳ به ۳۲ درصد در سال ۱۳۹۹ افزایش نشان داده است.
قیمت مسکن در تهران متری ۲۶.۷ میلیون تومان
به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران در مهرماه سال ۱۳۹۹ به ۸۶۵۶ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲.۳ درصد و ۱۵۴ درصد افزایش نشان داده است. همینطور بر مبنای اعلام بانک مرکزی در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از راه بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۲۶.۷ میلیون تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۱۰ و ۱۱۰ درصد افزایش یافته است.



1399/08/09
23:26:48
5.0 / 5
2068
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , سرمایه , سود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها