توانگر:

باید دخالت دولت در بورس به حداقل برسد

باید دخالت دولت در بورس به حداقل برسد

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مهم ترین تبعات ریزش بورس را اعتمادسوزی عنوان نمود و اظهار داشت: دولت تبعات نقش مخرب خویش را در بورس ببیند و در این حوزه تغییر رویه دهد.


مجتبی توانگر در گفتگو با ایسنا درباره وضعیت فعلی بورس اظهار داشت: ابتدا باید ببینیم در بورس چه اتفاقاتی طی یک سال گذشته رخ داده است. بورس مثل هر بازاری از شرایط کلان اقتصاد تأثیر می پذیرد. در شرایطی که نرخ رشد اقتصادی منفی است، رشد بورس ناشی از رشد اقتصادی نبود، بلکه مانند جهش قیمتی که در دارایی های دیگر مثل مسکن و خودرو داشتیم، ناشی از افزایش قیمت ارز بود. چنان که در شرایط فعلی سقوط شاخص کل تاحد زیادی به افت نرخ ارز بر می گردد.
وی معتقد است: متاسفانه دولت در مدیریت بازارها همچون بورس خیلی منفعل و بلکه کاسبکارانه عمل کرد. وقتی این تصور شکل می گیرد که دولت می خواهد با رشد بورس و عرضه سهام دولتی، بخشی از کسری بودجه را جبران کند، طبیعی است که مردم هم برای حفظ ارزش پول خود، وارد این عرصه می شوند. بدتر از همه سیگنال بیمه گری بورس بود.
این عضو شورای اقتصاد افزود: دعوت به بورس و جملاتی از این دست که همه چیز خویش را به بورس بسپارید، این پالس را به مردم می داد که دولت از بورس حمایت می کند. در حالیکه دولت و سازمان بورس باید از آغاز رشد عجیب شاخص که کاملا مشخص بود حبابی است و همزمان با سیل ورود مردم به بورس، تدبیر می کرد و اجازه چنین نوسان عجیب و بی سابقه ای نمی داد که شاخص کل طی ۵ ماه ۴ برابر شود و سپس نصف!
توانگر درباره وظیفه دولت در شرایط فعلی اظهار داشت: نخستین اولویت این است که دولت تبعات نقش مخرب خویش را در بورس ببیند و در این حوزه تغییر رویه دهد. تغییر رئیس سازمان بورس و حتی استیضاح وزیر اقتصاد به تنهایی چاره کار نیست. باید دخالت دولت در بورس به حداقل برسد. در اولویت دوم، اقداماتی نظیر آزادسازی سهام عدالت متوقف شود تا فشار عرضه در بازار کاهش پیدا کند. اولویت سوم، حضور پررنگ حقوقی هاست. متاسفانه حقوقی ها از وضعیت فعلی بازار سود برده اند و در قیمت های بالا فروخته اند. پیشنهاد ما این است که بخشی از سود سهامداران حقوقی از نوسانات بازار برای پشتیبانی از سهامداران حقیقی، تزریق شود.
وی درباره تبعات ریزش شدید بورس در این شرایط هم تصریح کرد: مهم ترین تبعات این ریزش شدید، اعتمادسوزی در بورس بود. دیگر با چه رویی می توان مردم را به این بازار فراخواند؟ معتقدم گام نخست، احیای اعتماد از دست رفته سهامداران است. شاید تغییر متولیان تا حدی اثرگذار باشد ولی مهمتر تغییر رویکرد دولت در این حوزه است.
این عضو کمیسیون تلفیق بودجه تصریح کرد: باآنکه به اعتماد سهامداران عزیز لطمه بدی وارد شد و مجلس به نمایندگی از ملت، این اعتمادسوزی را پیگیری خواهد نمود ولی هم اکنون به اعتقاد خیلی از کارشناسان، آینده بورس مناسب می باشد و اغلب سهام ها به کف قیمتی خود رسیده اند. روند دراز مدت بازار نشان داده است که بورس روند صعودی خواهد داشت. چنان که در بازه های ۲۰ ساله، ۱۰ ساله و ۵ ساله اخیر، بازدهی بورس حتی از بازدهی ارز و طلا و مسکن هم بیشتر بوده است و صبر و استفاده از مشاوره متخصصان و دوری جستن از سیگنال فروشان و کاسبان بازار سرمایه، باعث می شود تا به تدریج زیان سهامداران جبران شود.
این نماینده مجلس درباره پیگیری های مجلس در مورد بازار بورس هم اظهار داشت: مجلس از آغاز روند ریزشی بورس، کاملا در تعامل با دولت، وزارت اقتصاد و سازمان بورس عمل کرد و هر لایحه ای که دولت عرضه کرد را در اسرع وقت تصویب کرد. روز سه شنبه (سی ام دی ماه) هم جلسه ای در کمیسیون اقتصادی داشتیم که باز هم خروجی آن اعلام آمادگی برای کمک به دولت و سازمان بورس بود.
توانگر در انتها خاطرنشان کرد: مجلس البته از باب زیانی که سهامداران دیده اند، موظف است وظایف نظارتی خویش را در اینباره انجام دهد و حتما گزارش نظارتی مجلس درباره بورس و مسببان آن بزودی آماده و برای عموم مردم منتشر می شود.



1399/11/04
22:45:41
0.0 / 5
1607
تگهای خبر: اقتصاد , سرمایه , سهام , سهامداران
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها