اقتصاد سبز در مناطق آزاد ایران

اقتصاد سبز در مناطق آزاد ایران

به گزارش فی بگیر نهمین نشست شورای راهبردی محیط زیست و توسعه پایدار مناطق آزاد كشور با محوریت ؛رویكرد اقتصاد سبز در مناطق آزاد كشور؛ با حضور دبیر شورای راهبری محیط زیست مناطق و مدیران محیط زیست سازمان های مناطق آزاد و صاحب نظران محیط زیست كشور به میزبانی منطقه آزادانزلی برگزار گردید.


به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی، دبیر شورای محیط زیست مناطق آزاد كشور ضمن تشریح تغییر الگوی زندگی و الگوی مصرف در دهه های اخیر، به شكل گیری و توسعه نادرست این الگو در دنیا و كاهش منابع كره زمین اشاره نمود.
دكتر باقرزاده كریمی رویكرد، اقتصاد سبز را گامی موثرجهت تحول در اقتصاد محیط زیست دانست و اضافه كرد: با توسعه اقتصاد سبز خطرات محیط زیستی كاهش یافته و باعث افزایش رفاه در جامعه خواهد شد.
در ادامه این نشست مرتضایی عضو هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی هم در این نشست، اقدامات انجام شده در جهت حفاظت از محیط زیست در این منطقه را شامل احداث كارگاه ورمی كمپوست، اجرای پروژه های سیستم های تصفیه خانه های خانگی و آموزش حفظ محیط زیست اعلام نمود.
بنابراین گزارش تحول در محیط زیست یكی از مباحث مهم مطرح شده این نشست بوده و در ادامه مدیر دفتر اكوسیستم های تالابی حفاظت از محیط زیست كشور با عرضه مطلبی پیرامون طرح اقتصاد سبز این طرح را یكی از اركان تحول در محیط زیست مناطق آزاد كشور معرفی و به تبیین این مورد پرداخت.
سخنرانی دكتر تاج بخش رئیس انجمن علمی سیستم های سطوح آبگیر باران با مبحث استحصال آب باران، لزوم اقتصاد سبز از دیگر برنامه های این نشست بود و علاوه براین راهكارهای دستیابی به اقتصاد سبز هم در این نشست دو روزه در قالب سخنرانی جمعی بعنوان ابزار های گذار به اقتصاد سبز در مناطق آزاد توسط دكتر پوراصغر رئیس گروه ارزیابی آمایش محیط زیست سازمان برنامه و بودجه كشور مورد بررسی قرار گرفت.
در آخر این نشست هم توجه به اقتصاد سبز و برنامه ریزی در جهت اجرای برنامه ها و پروژه های مبتنی بر آن بعنوان مهمترین ابزار تحول در محیط زیست و توسعه پایدار مورد تاكید اعضا قرار گرفت.
شركت كنندگان در این نشست از طرح های زیست محیطی اجرا شده در منطقه آزاد انزلی و همینطور پروژه های ورمی كمپوست، محصولات ارگانیك كشاورزی، سیستم های تصفیه خانگی و زیرساخت های گردشگری و جاذبه های طبیعی منطقه بازدید نمودند.
مجید فاتحی معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی هم در این نشست فعالیت های مبتنی بر اقتصاد سبز در منطقه آزاد انزلی را تشریح و تاكید كردكه توانمند سازی فكری و ارتقاء معیشت جوامع محلی از اهداف سازمان منطقه آزاد انزلی است كه به صورت ویژه در این معاونت پیگیری و برنامه ریزی می گردد.
در حال حاضر 7 منطقه آزاد تجاری وجود دارد كه عبارتند از: كیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماكو. آمار تراز تجاری كشور در سال 1388نشان می دهد كه واردات از مناطق آزاد 10 برابر صادرات بود. در سال 1392، از مناطق آزاد 132 میلیون دلار كالا صادر شد، درحالی كه 3. 2میلیارد دلار كالا وارد شده است.


 

1396/10/16
18:18:44
5.0 / 5
5055
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , واردات , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها