ایجاد 25 هزار شغل در 32 عرصه اقتصاد مقاومتی
به گزارش فی بگیر، مسؤول قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج مستضعفان اظهار داشت: بیست و پنج هزار فرصت اشتغال در سی و دو عرصه اقتصاد مقاومتی امسال به وجود آمد
احسان فرهی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد طرح های اشتغال زای بسیج سازندگی گفت: امسال 25 هزار اشتغال در 32 عرصه اقتصاد مقاومتی مانند پرورش گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی، صنایع دستی، پرورش دام سبک و سنگین، زنبورداری، گلخانه و گردشگری به وجود آمده است.
وی اضافه کرد: در امتداد ایجاد اشتغال در مناطق روستایی صندوق های قرض الحسنه مردمی با منابع خود مردم به تعداد 28 هزار صندوق قرض الحسنه مردمی در کشور به وجود آمده است که بسیج به وسیله 1200 نفر از تسهیلگران اموزش دیده به مردم روستا ها آموزش ایجاد و اداره صندوق های قرض الحسنه را بصورت رایگان ارائه می کند. این صندوقها کاملا مردمی و مسجد محور اداره میشوند و هیچ ارتباطی به موسسات مالی بدون مجوز ندارند.
به گفته وی، 1.3 میلیون نفر از روستاییان در 28 هزار صندوق قرض الحسنه مردمی عضو هستند که سال قبل در مجموع 1250 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه از محل تسهیلات اشتغال به حدود 25 هزار نفر از این اعضا در امتداد ایجاد اشتغال پایدار پرداخت شده است.
فرهی اظهار داشت: عمده وام های صندوق ها برای اشتغالزایی بوده و به هر نفر به طور متوسط 50 میلیون تومان وام قرض الحسنه اشتغال پرداخت شده است.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج مستضعفین در مورد این که چه مقدار از این تسهیلات عقب افتاده است، عنوان کرد: چون اعضای صندوق کاملاً همدیگر را می شناسند و در هر گروه فردی که وام می گیرد، سایر اعضای گروه ضامن او می شوند، بدین سبب هیچ نوع عقب ماندگی در پرداخت اقساط وجود ندارد و این صندوق ها کاملاً مردمی است مانند صندوق های قرض الحسنه خانوادگی عمل می کنند.
فرهی اظهار داشت: خود مردم این صندوق های قرض الحسنه مردمیار اشتغالزا را اداره می کنند به هیچ وجه تصدیگری در آن وجود ندارد فقط تسهیلگران بسیج به مردم آموزش می دهند. خود مردم پول می آورند و از تسهیلات آن استفاده می نمایند.
* ایجاد ۲۵ هزار فرصت شغلی با تسهیلات صندوقهای مردمی
به گفته وی، پارینه ۲۵ هزار فرصت شغلی جدید از محل تسهیلات قرض الحسنه بوجود آمد. برای هر نفر حدود ۵۰ میلیون تومان پرداخت می شود و کسانی که توان ایجاد یک شغل دارند تا سقف 100 میلیون از وام اشتغال خارج از صندوق های قرض الحسنه و از محل تبصره 16 قانون بودجه دریافت می کنند.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج مستضعفین اظهار داشت: پارینه 1250 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی از محل منابع تبصره 16 قانون بودجه بصورت قرض الحسنه و با نرخ 4 درصد پرداخت گردید که توانست ۲۵ هزار فرصت شغلی بوجود آورد.
* منابع تبصره 16 بودجه بتازگی ابلاغ شد
فرهی گفت: امسال منابع تبصره 16 قانون بودجه بتازگی ابلاغ گردیده و هم اکنون 33 هزار نفر در نوبت دریافت تسهیلات بانکی قرار دارند که به بانکها معرفی گشتند. و امیدواریم بانکهای عامل شامل بانک سپه، ملت، صادرات، تجارت و ملی با متقاضیان کمال همکاری داشته باشند.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج مستضعفین اظهار داشت: امسا بازپرداخت تسهیلات قرض الحسنه 60 ماهه و سقف این تسهیلات برای هر نفر 150 میلیون تومان خواهد بود. یعنی به ازای هر یک نفر بیمه شده تامین اجتماعی تا سقف 150 میلیون تومان پرداخت می شود.
به گفته فرهی اگر بانکها همکاری کنند، امسال 150 هزار فرصت شغلی ایجاد می شود.
وی اضافه کرد: متقاضیان برای دریافت تسهیلات سازمان بسیج سازندگی می توانند به سامانه تسهیلات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی مراجعه کنند.
عرضه محصول اقتصاد مقاومتی با تسهیلات صندوق قرض الحسنه
* ایجاد 7 دهکده اقتصاد مقاومتی در 7 استان
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج مستضعفین گفت: هفت دهکده اقتصاد مقاومتی در کشور بصورت آزمایشی در هفت استان به وجود آورده ایم که مردم می توانند به این دهکده ها مراجعه کنند در آنجا هم آموزش می بینند و هم از محصولات تولید شده روستا خریداری کنند. در بعضی از این مراکز پرورش ماهی و همین طور عرضه گوشت، لبنیات و صنایع دستی و حتی آلاچیق های تفریحی در نظر گرفته شده است. این دهکده ها در استانهای سمنان، مازندران، قم، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، اصفهان و فارس واقع شده اند. اخیراً هم در استان قزوین راه اندازی شده و در آن به آموزش اشتغال و عرضه محصولات کشاورزی می پردازند.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج مستضعفین گفت: برای ایجاد اشتغال تفاهم نامه ای برای احیای هزار کارگاه کوچک و متوسط صنعتی با معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری امضا شده است و از این کارگاه ها حمایت تسهیلاتی به انجام می رسد.
پایان پیام/ ت 18
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب