ایران و روسیه در کریدور شمال-جنوب همکاری می کنند

ایران و روسیه در کریدور شمال-جنوب همکاری می کنند

به گزارش فی بگیر، سفیر ایران در روسیه از عزم ایران و روسیه برای توسعه همکاریهای دوجانبه در زمینه های مختلف همچون کریدور شمال-جنوب، پروژه های ترانزیتی و انتقال گاز اطلاع داد.



به گزارش فی بگیر به نقل از وزارت نفت، سیدکاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، در نشست با اعضای ایرانی شرکت کننده در هجدهمین نشست کمیسیون دائمی همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه اظهار داشت: روابط ایران و روسیه رو به افزایش و راه های همکاری باز است و الان دوران طلایی خویش را سپری می کند.
وی ضمن اشاره به عنصر همسایگی بعنوان یکی از عوامل تقویت مناسبات، اظهار نمود: با عنایت به همسایگی ایران و روسیه، گسترش روابط میان دو کشور یک لزوم است. به تعبیر مقام معظم رهبری که در نامه اخیر خود به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، هم بر این امر تاکید کرده اند که ما به دنبال یک روسیه مقتدر با نقش آفرینی در زمینه جهانی و در عین حال، یک ایران مستقل و بزرگ هستیم.
سفیر ایران در روسیه نزدیکی نگاههای مشترک ایران و روسیه در مسایل منطقه ای و ساختار قدرت در زمینه بین المللی را دومین عنصر نزدیکی روابط دو کشور و تصمیم آنها برای توسعه مناسبات دوجانبه دانست و خاطرنشان کرد: روسیه هم در زمینه بین الملل به گفتمانی که جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده، پیوسته است؛ نمونه آن گفتمان بریکس است.

نیاز متقابل ایران و روسیه به یکدیگر

جلالی ضمن اشاره به تصویب معاهده جامع راهبردی همکاری ایران و روسیه در شورای فدراسیون و مجلس دومای این کشور اظهار نمود: روس ها امروز به ایران نیاز دارند و ما هم در بعضی زمینه ها به روسیه نیازمندیم، باید با درکی صحیح از نیازهای متقابل، در راه پیشبرد روابط دوجانبه گام برداریم.
وی با اشاره به اینکه روسیه به دنبال گشودن مسیرهایی برای صادرات کالا، فراتر از مسیر دریای سیاه است، اظهار نمود: تخصیص بودجه ای ۵۰۰ میلیارد دلاری به پروژه کریدور شمال - جنوب، نشان دهنده عزم جدی این کشور برای فعال سازی گذرگاه شمالی واقع در مناطق شمالی است.
سفیر ایران در روسیه با اشاره به اینکه هم اینک انتقال کالا از راه گذرگاه های شمالی در حال انجام می باشد، اضافه کرد: در سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا از این مسیر عبور کرد که این رقم در سال ۲۰۲۳ به حدود ۳۳ میلیون تن افزایش پیدا کرد.

ایران می تواند به دومین کانال سوئز جهان تبدیل گردد، اگر...

جلالی ضمن اشاره به گفته ای از پوتین بر مبنای این که باز کردن راه های دیگر برای ما ورای هزینه و فایده، راهبردی است، اظهار داشت: روسیه مصمم به باز کردن کریدور شمال - جنوب است و ما باید از این فرصت بهره ببریم.
وی ضمن اشاره به این که کریدور شمال - جنوب دارای سه شاخه است و شاخه شرقی آن راه اندازی شده، خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۶۰۰ هزار تن کالا از راه شاخه شرقی این کریدور جابه جا شد که این رقم در سال ۲۰۲۴ به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن افزایش پیدا کرد. این در شرایطی است که هدف گذاری ما برای آن سال، ۲ میلیون تن بود. برای ابتدای سال جاری هم هدف ۳ میلیون تن را تعریف کرده ایم، در حالیکه ظرفیت کل این شاخه ۱۵ میلیون تن است.
سفیر ایران در روسیه با تاکید بر این که کریدور شمال - جنوب برای ایران یک مزیت و برای روسیه یک لزوم است، اظهار نمود: با راه اندازی آزمایشی این کریدور، در صورتیکه مسیر به اروپا باز شود، ایران می تواند به دومین کانال سوئز جهان و حتی به مهم ترین و اولین مسیر ترانزیتی در جهان تبدیل گردد، تکمیل کریدور شمال - جنوب از مسیر ایران، سبب افزایش ضریب امنیتی کشور در سطح بین المللی می شود.

ضرورت ارتقاء سطح مبادلات تجاری ایران با روسیه

جلالی پیشنهاد روسیه برای انتقال گاز از مسیر ایران را مطلوب ارزیابی و تاکید کرد: باید هرچه سریع تر از اجرای این طرح استقبال نماییم و بدون تأخیر و با شتاب آنرا به پیش ببریم.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد روسیه به واردات کالاهای ایرانی نیاز دارد، اعلام نمود: طبق گزارش گمرک روسیه، سطح مبادلات تجاری دو کشور به ۵ میلیارد دلار رسیده که نسبت به گذشته افزایش داشته است.
سفیر ایران در روسیه ضمن اشاره به امضای موافقت نامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و عملیاتی شدن آن از ۱۵ مه ۲۰۲۵ میلادی، اظهار داشت: بازرگانان ما باید وارد این بازار مهم شوند و با افزایش صادرات کالا، سطح مبادلات تجاری با روسیه را ارتقا دهند.

کمیسیون اقتصادی ایران و روسیه، نماد اراده سیاسی برای توسعه همکاری ها

سید علی محمد موسوی معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت هم در این جلسه، کمیسیون اقتصادی ایران و روسیه را نمادی از تجلی اراده سیاسی دو کشور برای توسعه همکاری ها و ثبت موفقیت های مشترک در طول سال دانست.
وی عنوان کرد: با عنایت به امضا و تصویب معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه، هیات ایرانی برای نشان دادن عزم تهران در توسعه مناسبات، حضوری پرشمار و برجسته داشته است.
وی ضمن اشاره به نشست هماهنگی اخیر وزیر نفت با اعضای حاضر در هجدهمین کمیسیون همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در تهران اظهار نمود: همینطور در دیدار با همتای روس خود در مسکو، در رابطه با برگزاری نشستی موفق و با نتایج مثبت گفتگو کردیم و در مورد مسایل مطرح شده به توافق نظر رسیدیم.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با تاکید بر این که این رویداد محلی برای ثبت رکورد موفقیت ها و انجام مذاکرات در طول سال است، خاطرنشان کرد: ایران و روسیه باید همواره در کنار یکدیگر بمانند و کمیسیون همکاریهای اقتصادی، نمادی از تجلی اراده سیاسی دو کشور برای توسعه همکاری هاست.
نشست های کارشناسی هجدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه از بامداد چهارشنبه (سوم اردیبهشت) در مسکو (آژانس انرژی روسیه) شروع به کار کرد.
هیئت های کارشناسی بعد از پایان گفت وگوها در روز دوم (پنجشنبه، چهارم اردیبهشت) اسناد مختلف همکاری در زمینه های مختلف را برای امضا در اختیار محسن پاک نژاد، وزیر نفت ایران و سرگئی تسیویلیوف، وزیر انرژی روسیه بعنوان رؤسای کمیسیون مشترک دو کشور قرار می دهند.
نشست پایانی برای امضای اسناد همکاری در قسمت های مختلف جمعه (پنجم اردیبهشت) با حضور وزیر نفت ایران و وزیر انرژی روسیه در محل هتل پرزیدنت برگزار می گردد.

1404/02/04
11:51:30
5.0 / 5
24
تگهای خبر: آزمایش , اقتصاد , تجارت , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
فی بگیر FeeBegir فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها

ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز از قیمت کالاها، اطلاع‌رسانی به مصرف‌کنندگان، کمک به تجار و بازرگانان و تحلیل و پیش‌بینی بازار