آب و انرژی در هفته ای كه گذشت؛

ایران از آرش نمی گذرد

ایران از آرش نمی گذرد

فی بگیر: به گزارش فی بگیر، صادرات ۱۵۰۰ تن کاتالیست بومی شده در سال گذشته، ایران از سهمی که در میدان گازی آرش دارد نمی گذرد و حذف رانت بزرگ با تصمیم ارزی دولت از مهم ترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.



به گزارش فی بگیر به نقل از مهر، صادرات ۱۵۰۰ تن کاتالیست بومی شده در سال گذشته، تکمیل سامانه رصد زنجیره سوخت در انتظار تأمین اعتبار، ایران از سهمی که در میدان گازی آرش دارد نمی گذرد و حذف رانت بزرگ با تصمیم ارزی دولت از مهم ترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند
تکمیل سامانه رصد زنجیره سوخت در انتظار تأمین اعتبار
جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، ضمن اشاره به تخصیص سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای رصد هوشمند فرآیندها به این شرکت اظهار داشت: نقاطی که باید رصد هوشمند در آنها صورت گیرد را به اداره کل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی اعلام کردیم.
وی اضافه کرد: ۷۶ نقطه را شناسایی کردیم و مصوبه در ارتباط با برگزاری مناقصه آن در هیئت مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی صادر شد و فرایند انتخاب پیمانکار از راه مناقصه درحال برگزاری است.
این مقام مسئول همینطور اظهار داشت: اقدام دیگر در ارتباط با تأمین تجهیزات با عنایت به توان داخلی است که در بعضی موارد، ظرفیتهای داخلی در حدی نیست که بتوانیم تأمین نماییم.
صادرات ۱۵۰۰ تن کاتالیست بومی شده در سال گذشته
مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آئین افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست اظهار داشت: وقتی در زمستان سال ۱۴۰۰ پانزدهمین نمایشگاه ایران پالاست را برگزار کردیم وزیر نفت گفتند شرکت ملی صنایع پتروشیمی وظیفه دارد تمامی کاتالیست ها را بومی سازی کند امروز مفتخرم این خبر را بدهم که صنعت پتروشیمی به توفیق خوبی دست یافت به صورتی که سال قبل ۱۵۰۰ تن کاتالیست بومی شده را صادر کرده است.
معاون وزیر نفت افزود: صنعت پتروشیمی ایرا در ۴۴ سال قبل یک صنعت وابسته بود به صورتی که از طراحی تا اجرا را شرکتهای خارجی برعهده داشتند اما امروز این وابستگی به حداقل رسیده است تا جایی که اورهال مجموعه های پتروشیمی توسط متخصصان داخلی صورت می گیرد.
تحریم ها در صنعت پتروشیمی بی اثر بود
جواد اوجی، وزیر نفت در آئین افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست اظهار داشت: در نمایشگاه سال جاری ۲۱۰ شرکت خارجی و ۶۴۰ شرکت داخلی حضور دارند که نشان دهنده بی اثر شدن تحریم ها در صنعت پتروشیمی است.
وی افزود: پتروشیمی یک صنعت کلیدی و مهم ایران به لحاظ ارزآوری است؛ سال قبل ۱۶ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی به اغلب کشورهای جهان داشتیم که نیمی از این میزان در ارتباط با پتروشیمی است.
وزیر نفت افزود: ۷۰ مجتمع پتروشیمی در کشور وجود دارد، پتروشیمی نقش بزرگی در اشتغال زایی و درآمدزایی دارد و مهم تر این که تحریم ناپذیر است.
به گفته وزیر نفت یکی از محصولات مهم محصولات پلیمری است که شاید ۲۰ میلیون تن ظرفیت محصولات پلیمری را داشته باشیم.
ایران از سهمی که در میدان گازی آرش دارد نمی گذرد
جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه بازدید از هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست در جمع خبرنگاران اظهار نمود: برگزاری نمایشگاه هایی مانند ایران پلاست سبب گشته است تا در جریان تازه ترین دستاوردهای صنعت پلاستیک طی یک سال گذشته قرار بگیریم.
وی ضمن اشاره به تازه ترین اقدام های وزارت نفت برای توسعه میدان آرش، اظهار داشت: همان گونه که پیش از این هم گفته ایم و وزارت امورخارجه هم پیش از این اعلام نموده است؛ جمهوری اسلامی ایران از سهمی که در میدان آرش دارد نخواهد گذشت.
وزیر نفت افزود: با مذاکراتی که از جانب وزارت امور خارجه انجام شده، مانند دیگر میدان های مشترک که با همسایگان از مسیر مذاکره توسعه می دهیم، انتظار داریم مباحث در ارتباط با این میدان را هم از راه مذاکره با طرف کویتی حل و فصل نماییم.
تلاش برای بیشترین بهره برداری از بارش های پاییزی
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو با اشاره بررسی آخرین وضعیت و زمان بهره برداری پروژه های اولویت دار و اضطراری بخش آب، ضمن اشاره به پیشبینی های صورت گرفته در خصوص افزایش بارش ها در پاییز سال جاری اظهار داشت: این امر در چنین شرایطی در کنار امیدبخشی در افزایش منابع آبی کشور، زنگ خطری برای ما به حساب می آید و لازم است اقدامات و برنامه ریزی های لازم برای مهار سیلاب بخصوص در بستر رودخانه ها و هم اجرای پروژه های اضطراری، رفع انسداد و لایروبی رودخانه ها در دستور کار باشد.
وزیر نیرو در همین زمینه اضافه کرد: به واسطه برنامه ریزی و مدیریت کارآمد تلاش داریم از بارش های پاییزی با کمترین خسارت، بیشترین بهره برداری را داشته باشیم. در چنین شرایطی باید نقاط گلوگاهی و حادثه خیز مناطق مختلف کشور مد نظر قرار گیرد.
وی با تکیه بر لزوم تسریع در پیشبرد و بهره برداری از پروژه های صنعت آب کشور افزود: مقرر است به نحوی مدیران صنعت آب کشور مدیریت کنند که در زمان های معین و طبق جدول، پروژه ها به سر انجام برسند و افتتاح شوند.
جهش در تأمین برق صنایع
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: وزارت نیرو از آغاز دولت با عنایت به ناترازی تولید و مصرف برنامه ریزی هایی صورت گرفت که با دو اقدام، افزایش ظرفیت تولید و مدیریت مصرف ناترازی را پوشش دهیم.
به گفته سخنگوی صنعت برق برای دومین سال پی در پی برق بخش های مختلف بخصوص خانگی و همینطور صنایع بدون محدودیت و بدون خاموشی تأمین شد.
وی افزود: با برنامه ریزی های صورت گرفته موفق به تأمین برق صنایع بزرگ شدیم. به صورتی که تا این لحظه ۸.۱۵ درصد رشد صنایع بزرگ کشور از آغاز سال رقم خورده و این عدد تقریبا دو برابر متوسط رشد سالیانه است.
رجبی مشهدی اشاره کرد: بار پایه کشور ۴۲ هزار مگاوات است و افزایش دمای ۱.۵ تا ۲ درجه نسبت به سال قبل را شاهد بودیم که هر درجه ۱۸۰۰ مگاوات مصرف برق را افزایش داد.
۱۶ میلیارد دلار ارز آوری صادرات محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱
مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: در صنعت پتروشیمی برنامه های گذشته با روی کار آمدن دولت بازنگری شد و حرکت عمودی به سمت زنجیره ارزش در دستور کار قرار گرفت تا در عرصه تولید موادی مثل متانول اتیلن به سمت توسعه زنجیره ارزش برای به دست آوردن ارزش افزوده بیشتر حرکت نماییم.
معاون وزیر نفت اظهار داشت: یکی از چالش های اصلی ما دانش فنی است که یک شرکت دانش بنیان را متمرکز بر حوزه دانش فنی کرده ایم. پس از ۱۱۳ سال از جوشش نفت که وابسته به کاتالیست خارجی هستیم برنامه ریزی شده که تا پایان دولت در این حوزه خودکفا شویم.
وی افزود: خوشبختانه خیلی از کشورهای صاحب نام سفارش ساخت کمپرسور و پمپ از ایران داده اند. حرکت سریع به سمت ارزش افزوده بیشتر ما را به سمت ارزآوری بیشتر برد و در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار ارزآوری صادرات محصولات پتروشیمی ما بوده که ۱۴ و نیم میلیارد دلار آن در سامانه نیما بعنوان ارز صنعت پتروشیمی ارائه شد که در حوزه تعادل بخشی به بازار ارز نقش بسزایی داشت.
رانت بزرگ با تصمیم ارزی دولت حذف شد
حمید حسینی عضو هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: تغییر نرخ تسعیر ارز خوراک و محصولات پتروشیمی، همان اقدامی بود که کارشناسان بر انجام آن تاکید داشتند چون که چند نرخی بودن ارز پس از سال ها تجربه و دیدن نتایج باردیگر آن مفهوم ندارد؛ همینطور با این اصلاح، درآمد دولت افزایش پیدا خواهد نمود و نگرانی دولت بابت کسری بودجه کم خواهد شد.
حسینی اظهار نمود: دست کم ۱۵ میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی داریم که این محصولات با خوراک ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تولید می شد اما ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی با نرخ ۳۸ هزار تومان به بانک مرکزی فروخته می شد. بدین سان یک منفعت بزرگ از جیب عده ای فعال در این عرصه خارج شده و طبیعی است که این افراد از کم شدن حاشیه سود خود ناراحت باشند. به هر حال با تغییر نرخ تسعیر ارز دیگر رانتی در این عرصه وجود نخواهد داشت.
به گفته او صنایع بالادستی که خوراک را با نرخ ارزان می گرفتند به طور عمده محصولات را با نرخ های بالاتری به صنایع پایین دستی می فروختند و به طور عمده این رانت نصیب صنایع بالادستی پتروشیمی می شد.
امکان صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای را داریم
مرتضی شاهمیرزایی، مدیر عامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی در حاشیه ای هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با اشاره به اینکه حالا صنعت پتروشیمی بالنده ترین صنعت در صنایع دنیاست و در رتبه اول قرار دارد، اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب از ۱.۵ میلیون تن تولید محصولات پتروشیمی به ۹۲ میلیون تن تولید رسیدیم.
وی ضمن اشاره به این که در شروع انقلاب صنعت پتروشیمی ایران کاملا وابسته بود اظهار داشت: امروز برای تولید محصولات پتروشیمی ۱۰۰ در صد بی نیازیم به صورتی که امروز در طراحی و اجرای پروژه و بهره برداری و راه اندازی در خط مقدم دانش روز قرار داریم.
معاون وزیر نفت اضافه کرد: در حوزه کالا و تجهیزات عمده و ماشین های دوار و سانتریفیوژها تماماً از تولید داخل استفاده می شود و ما آماده هستیم نیاز فنی و مهندسی دیگر کشورها را هم تأمین نماییم.
وی همینطور به بازدیدهایی که برخی از سفرای اروپایی هم از نمایشگاه ایران پلاست داشتند، اشاره نمود و اضافه کرد: محور مذاکرات انجام شده در خصوص زمینه سازی صادرات محصولات پتروشیمی ایران به این کشورها، تبادل خدمات فنی و مهندسی و صدور کاتالیست ایرانی بوده است.
چشم انداز درخشان صنعت گاز در نوآوری دیجیتال با تاکید بر دانش بنیان
مجید چگنی مدیرعامل شرکت ملی گاز اظهار داشت: این چشم انداز به ما نشان داده است با حضور شرکتهای دانش بنیان در همه عرصه ها، بخصوص صنعت نفت و گاز، امید به توسعه کشور در همه جنبه ها وجود دارد.
وی افزود: سال جاری که از جانب رهبر معظم انقلاب سال «مهار تورم و رشد تولید» نامیده شده، این حقیقت را روشن می کند که بحث دانش بنیان ها بحثی محوری در کشور بخصوص در صنعت نفت و گاز است و همان گونه که در گزارش های منتشره آمده، وزارت نفت حالا در بحث حمایت و پشتیبانی از صنعت دانش بنیان پیشرو است.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه حالا بیشتر از ۵۵۰ شرکت دانش بنیان در سطح صنعت نفت فعالیت و با این صنعت بزرگ همکاری می کنند، خاطرنشان کرد: بر این اساس، شرکت ملی گاز ایران هم با عنایت به مأموریت های محوله و وظایفی که بر عهده اش گذاشته شده، در این عرصه هم مانند دیگر حوزه ها پیشگام است.
چگنی اضافه کرد: ما نسبت به سالهای گذشته تلاش داریم حوزه ارتباط با شرکتهای دانش بنیان و استفاده از خدمات، توانمندی ها و ظرفیتهای بسیار بالای آنان را گسترش دهیم و ارتقا بخشیم.
صرفه جویی ۳۴ میلیون کیلووات ساعتی در مصرف برق توسط ادارات
کامبیز ناظریان مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با اشاره به اینکه در شهر تهران با در نظر گرفتن شعب بانکها حدود ۵ هزار و ۷۰۰ مشترک اداری وجود دارد ضمن تقدیر از غالب دستگاههای اجرایی در مدیریت مصرف برق در تابستان ۱۴۰۲ اضافه کرد: باوجود مصوبات ابلاغی هیأت وزیران بعضی از مشترکان اداری پایتخت هم همکاری مناسبی در این عرصه نداشته اند که با اخطار قبلی نسبت به قطع برق آنان اقدام شده است.
"ناظریان" میزان تحقق اهداف تعیین شده در حوزه مدیریت مصرف برق بخش اداری شهر تهران را ۸۵ درصد عنوان نمود و اظهار داشت: ادارات تهران بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از مصرف برق این کلان شهر را به خود اختصاص داده اند بنابراین حساسیت مسؤلان دستگاههای اجرایی در مورد مدیریت مصرف انرژی می تواند علاوه بر بهبود فرایند خدمت رسانی به مشترکان تهرانی در کاهش آثار مخرب زیست محیطی هم اثرات مثبت چشمگیری داشته باشد، سال جاری هم با همراهی ادارات طی سه ماه گرم سال شاهد بودیم که بالغ بر ۳۴ میلیون کیلووات ساعت در مصرف برق این کلان شهر صرفه جویی شد که این موفقیت بدون شک علاوه بر افزایش پایداری شبکه برق آثار مثبت زیست محیطی و اقتصادی هم برای کشور به دنبال داشته است.



1402/06/30
13:32:04
5.0 / 5
392
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها