كشاورزی در هفته ای كه گذشت؛

ابلاغ قیمت خریدتضمینی گندم بزودی

ابلاغ قیمت خریدتضمینی گندم بزودی

به گزارش فی بگیر، وزیر جهاد کشاورزی در مراسم شروع سال زراعی جدید طرح جهش تولید در دیمزارها اعلام کرد، اوایل هفته آینده قیمت جدید خرید تضمینی گندم ابلاغ می شود.



به گزارش فی بگیر به نقل از مهر، یکی از خبرهای مهم این هفته در حوزه کشاورزی این بود که وزیر جهاد کشاورزی بعنوان رئیس شورای قیمت گذاری محصولات اساسی اعلام کرد؛ اوایل هفته آینده قیمت جدید خرید تضمینی گندم پس از تقریبا یک ماه ابلاغ می شود.
از تأخیر در پرداخت مطالبات تا اعلام قیمت
محمدعلی نیکبخت در مراسم شروع سال زراعی جدید طرح جهش تولید در دیمزارها تاریخ ابلاغ قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ را اوایل هفته آینده اعلام نمود. پیشتر یکی از فعالان حوزه کشاورزی به مهر گفته بود این عدد در شورای قیمت گذاری ۱۹.۵۰۰ تومان تعیین شده است.
تعلل در ابلاغ این قیمت نگرانی هایی را در میان جامعه کشاورزان به وجود آورد و مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران گفت این که قیمت ۲۲ شهریور از جانب شورای قیمت گذاری محصولات اساسی تعیین شد اما هنوز ابلاغ نشده نگرانی هایی را برای جامعه گندم کاران ایجاد کرده است.
وی در رابطه با مطالبات معوق هم عنوان نمود که ۱۰ هزار میلیارد تومان (همت) به گندم کارانی که هیچ دریافتی نداشتند با در نظر گرفتن مبلغ ۱۱.۵۰۰ تومان در چند روز اخیر پرداخت شده و حدود ۳۰ همت از مطالبات همچنان باقی مانده که بیان شده این عدد به تدریج تا پایان مهر پرداخت خواهد شد.
پیگیری آزادسازی قیمت شکر
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرده کشور باید در ۵ قلم گندم، جو، برنج، شکر و پنبه خودکفایی ۱۰۰ درصدی داشته باشد. خرید بیشتر از ۱۰ میلیون تن در سال زراعی جاری در حالیکه این عدد ۸ میلیون تن پیشبینی شده بود نیازمندی کشور به این کالا را تا حدودی رفع کرده ازاین رو واردات گندم آمار پایینی را به خود مختص کرده است. به قول این مقام مسؤول این خودکفایی برای شکر بعد از گندم قابل دستیابی است.
در ادامه مبحث شکر مبحث آزادسازی قیمت آن مطرح است. شکر در وزارت جهاد کشاورزی در دو معاونت پیگیری می شود. تولید در ارتباط با بخشی و قیمت و بازار هم در ارتباط با قسمتی دیگر است. با این وجود عنوان می شود با افزایش قیمت شکر در بازار جهانی قیمت های فعلی منجر به زیان بخش تولید بوده و پیشنهاد آزادسازی قیمتها از جانب وزارت جهاد کشاورزی از قبل مطرح بوده است. گفته می شود ۴ درصد شکر مصرف مستقیم و باقی در ارتباط با مصارف غیر مستقیم مانند صنف و صنعت است. با این وجود حالا آزادسازی نرخ شکر در کمیسیون تخصصی کشاورزی درحال پیگیری است. در ادامه آزادسازی قیمت شکر مقرر است این محصول از تالار یک به تالار دو منتقل شود. تخصیص ارز شکر در تالار یک با قیمت ۲۸.۵۰۰ در حال انجام می باشد که اظهار می شود تولید با نرخ گذاری دولتی صرفه اقتصادی ندارد؛ ازاین رو باید تخصیص ارز در تالار دوم و با ارز حدود ۳۷ هزار تومانی باشد تا تولید توان رقابت با شکر وارداتی را داشته باشد.
از سوی دیگر نمایندگان مجلس در جلسه علنی چهارشنبه ۱۹ مهر و در ادامه بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، جز ۳ بند (ج) ماده ۴۸ لایحه برنامه هفتم توسعه را تصویب کردند.
طبق این مصوبه برای توسعه اشتغال و رشد اقتصادی از راه سرمایه گذاری بخش خصوصی و تعاونی؛
۳-۱ - قیمت گذاری دولتی به استثنای کالاهای اساسی یارانه ای و کالاها و خدمات انحصاری و عمومی ممنوع می باشد.
تبصره ۱- کالاهای اساسی یارانه ای کالاهایی است که از یارانه مستقیم ارز ترجیحی یا یارانه مستقیم ریالی مانند پرداخت مستقیم بخشی از قیمت کالا توسط دولت برخوردار شده اند.
تبصره ۲- کالاها و خدمات انحصاری، صرفا کالاها و خدماتی است که بازار آنها توسط شورای رقابت بعنوان مصادیق بازارهای انحصاری تشخیص داده شده است.
تبصره ۳- کالاها و خدمات عمومی، کالاها و خدماتی است که دولت تنها عرضه کننده آنها بوده و تولید و عرضه آن در تملک و اختیار دولت بوده و منافع حاصل از فروش آن هم مستقیماً در اختیار دولت قرار می گیرد.
وزیر به دنبال اجرای طرح جهش تولید برای گوشت
بازار گوشت قرمز از دیگر خبرهایی است که تأمین و تولید آن تاثیر زیادی در امنیت غذایی دارد. وزیر جهاد کشاورزی با اشاره بر جهش تولید در محصولات اساسی گفت، منابع پایه بخصوص آب و خاک محدود است و امکان توسعه فیزیکی به ندرت امکان دارد که هزینه زیادی دارد. ازاین رو لازم است طرح جهش تولید در دیمزارها علاوه بر زراعت، باغات و گیاهان دارویی برای گوشت قرمز هم اجرا شود.
دغدغه های بهداشتی گوشت قرمز
۱۴ مهر روز ملی دامپزشکی است. ابتدای هفته همایش روز ملی دامپزشکی برگزار شد که رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی از ورود بی ضابطه دام از مرزهای شرقی کشور از یک سو و عدم اتخاذ تصمیم های مناسب در حوزه سویه های جدید تب برفکی این دام ها اظهار نگرانی کرد و گفت، ۴۹ درصد بیماری ها بین انسان و دام مشترک است.
در همین راستا پیشتر مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفته بود، واردات دام پایه پروار از پاکستان در حال انجام می باشد اما این واردات مقرر است تا چه زمانی از این کشور ادامه داشته باشد؟ صادرات دام در پاکستان ممنوع می باشد اما به سبب شرایط خاص به ایالت بلوچستان در مرز ایران مجوز موقت صادرات داده شده است. گوشت تولیدی کشور از کیفیت بالایی برخوردار بوده چونکه به طور عمده دام ها در مراتع پرورش پیدا می کنند؛ اما کشوری مانند پاکستان، آلوده ترین کشور جهان به امراض انگلی و بیماری های دامی مشهور است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اظهار کرد، بهره وری و بهبود فعالیت ها در تمام صنایع با برخورداری از فناوری ممکن شده ازاین رو پیشنهاد می شود فعالیت استارت آپ ها بیشتر از گذشته در حوزه دامپزشکی پیگیری شود.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی هم با اعلان اینکه ۸۰۰ بیماری مشترک بین دام و انسان است، اظهار کرد، بخشی از شاغلان این حوزه به سبب بیماری های مشترک هر سال جان خویش را از دست می دهند و خانواده آنها در معرض تهدید هستند اما دیده نمی گردد. شاغلان حوزه دام و دامپزشکی در خط مقدم مبارزه با بیماری های مشترک بوده و طی نامه ای به ریاست جمهوری پیشنهاد داده ایم این افراد بعنوان شهیدان مدافع سلامت لحاظ شوند.
تولید گوشت عشایر
جامعه عشایر با جمعیت یک میلیون و ۱۱۵ هزار نفر و ۲۵۲ هزار خانوار سومین بخش جمعیتی پس از جمعیت شهری و روستایی ایران را می سازند. مدیرکل دفتر به سازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران گفت، این جمعیت بهره بردار ۳۵.۵ میلیون هکتار از مراتع بوده که ۴۲ درصد از مراتع کشور را شامل می شود.
بر اساس آمار رسمی مرکز آمار ایران آمار دام سبک کشور ۶۰ میلیون رأس بوده که به قول این مقام دولتی ۲۸.۸ میلیون رأس آن در ارتباط با دام عشایر است و عشایر کشور سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن از گوشت قرمز برای بازار تأمین می کنند که برابر با ۲۵ درصد از گوشت قرمز تولیدی است.
گفتنی است با اینکه تلاش ها در جهت رونق و شکوفایی بخش کشاورزی است اما حوزه دامپروری مغفول مانده و به قول دامداران تولید دام توجیه اقتصادی ندارد ازاین رو برخی فعالان این حوزه تغییر شغل داده و به کشاورزی روی آورده اند.
سرمایه گذاری سختگیرانه تر می شود
توسعه احتیاج به تأمین منابع مالی دارد. در دهه های اخیر با وجود سرمایه گذاری در حوزه های مختلف خروجی مورد انتظار نبوده است. بعنوان مثال در حوزه کسب و کار، وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید دارد در قسمتهایی برای ایجاد اشتغال سرمایه گذاری شود که منجر به اشتغال پایدار شود چونکه در گذشته تسهیلات زیادی در این بخش انجام شد اما این منابع مالی سر از بازار مسکن و… در آورد. در قسمت کشاورزی هم این سختگیری ها لحاظ شده و این مسئله به تأمین آب رسیده است.
قائم مقام مجری طرح شبکه های فرعی آبیاری و زه کشی غرب و شمال غرب گفت، بر مبنای تاکید رهبری باید آب های روان مدیریت و کنترل شده و در نهایت با برنامه به مزارع هدایت شده و در اختیار کشاورزان قرار گیرد. این مورد در دو طرح کلان در حال اجراست که ۵۵۰ هزار هکتار از ۷ استان خوزستان، ایلام، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی را مشمول آن می کند. دستاورد اجرای پروژه نخست در خوزستان و ایلام، زراعت و برداشت حدود ۲ میلیون تن گندم در خوزستان بود.
وی ضمن اشاره به طرح دوم در استانهای غربی و شمال غربی افزود، در اجرای برخی پروژه ها در جهت طرح شبکه فرعی آبیاری و زه کشی جلوتر از شرکت آب و فاضلاب استان ها بوده ایم. در بسیاری موارد مشکل نبود آب در شبکه سبب شده تا پروژه ها صورت گیرد اما به سبب نبود آب به مرحله اجرا نرسد. تأمین نشدن آب از جانب وزارت نیرو در نهایت منجر به مستهلک شدن تأسیسات و تجهیزات پروژه ها شده یا از جانب سارقان سرقت می شود. در نتیجه با وجود تأمین زیرساخت ها به اهداف دست نمی یابیم. ازاین رو لازم است منابع مالی در جایی هزینه شود که مطمئن باشیم آب در شبکه اصلی وجود دارد. همینطور از وزارت نیرو درخواست داریم به اموری که تعهد می کنند، پایبند باشند.


منبع:

1402/07/20
16:58:24
5.0 / 5
366
تگهای خبر: اقتصاد , پرداخت , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها