انواع آی سی چیست؟

انواع آی سی چیست؟

هر پین آی سی از نظر مکان و عملکرد منحصر به فرد است، این بدان معنی است که پکیج آی سی راهی برای انتقال هر پین دارد.


آی سی ( IC) چیست و چه کاربردی در قطعات الکترونیکی دارد؟

یک آی سی ic که گاهی اوقات تراشه یا ریز تراشه نامیده می شود، یک قطعه الکترونیکی است که هزاران یا میلیون ها مقاومت کوچک، خازن و ترانزیستور بر روی آن ساخته می شود که مجموع آنها را یک آی سی تشکیل می دهد. یک IC می تواند به عنوان تقویت کننده، اسیلاتور، تایمر، شمارنده، حافظه کامپیوتر یا ریز پردازنده عمل کند که در قطعات الکترونیکی مختلف متفاوت بوده و کاربردهای بسیار فراوانی در طراحی و تولید این نوع قطعات دارد. به راحتی می توان گفت بدون وجود آی سی در یک مدار الکترونیکی نمی توان طراحی آن را تکمیل و نهایی کرد. یک آی سی خاص آی سی پکیج به کاربرد مورد نظر بصورت خطی ( آنالوگ ) یا دیجیتال دسته بندی می شود.

انواع آی سی چیست؟

IC های خطی به طور مداوم دارای خروجی متغیری هستند (از لحاظ نظری قادر به دستیابی تعداد نامحدودی حالت است) که به سطح سیگنال ورودی بستگی دارد. پس می توان نتیجه گیری کرد که سطح سیگنال خروجی تابعی خطی از سطح سیگنال ورودی است. در حالت ایده آل، وقتی خروجی مدار در مقابل ورودی آن قرار می گیرد، نمودار به صورت یک خط مستقیم ظاهر می شود. آی سی های خطی به عنوان تقویت کننده های فرکانس صوتی ( AF ) و فرکانس رادیویی ( RF ) استفاده می شوند. تقویت کننده (آمپر) دستگاه های مختلف در این نوع آی سی ها قرار می گیرد.

آی سی های دیجیتال کاربردهای به مراتبط بیشتری در صنایع مختلف دارند که از آنها بسیار استفاده می شود. مورد استفاده آنها را می توان در رایانه ها، شبکه های رایانه ای، مودم ها و شمارنده های فرکانس به وضوح دید. IC های دیجیتال از دو اجزای اساسی تشکیل شده اند، یعنی سیگنال هایی که فقط دو حالت به نام های منطق 0 و منطق 1 دارند، این دو حالت در واقع بازگوکننده دو حالت خاموش و روشن است.

موارد استفاده از آی سی ها

آسی با توجه به کارایی بسیار گسترده ای که در صنایع مختلف الکترونیکی دارد در بسیاری از قطعات ساخت و تولید استفاده می شود که در ادامه بعضی از آنها را برای شما نام می بریم:

در ساخت ساعت مچی یا هوشمند

در ساخت تلویزیون ها

در ساخت لپ تاب ها

در ساخت قطعات کامپیوتری مانند مادربرد و گرافیک

در ساخت هارد و رم کامپیوتر

و

آی سی پکیج چیست و چه چیزهایی روی آی سی پکیج می شوند؟
پکیج همان چیزی است که قالب آی سی را در خود قرار داده و آن را به شاخه های مختلف پخش میکند که در صورت وجود آن به راحتی می توان قطعات الکترونیکی آی سی را به هم متصل کرد. هر اتصال خارجی روی قالب از طریق یک قطعه کوچک سیم طلا به یک پد یا سنجاق روی آی سی پکیج متصل میشود. پین ها ترمینال های نقره ای روی یک IC هستند که برای اتصال به سایر قسمت های مدار ادامه مییابند. این قطعات طبیعتا برای ما از اهمیت بالایی برخوردار هستند، زیرا آنچه برای اتصال به بقیه اجزا و سیمهای مدار لازم بوده، دقیقا همین موارد است. انواع مختلفی از آی سی پکیج ها وجود دارد که هر یک از آنها دارای ابعاد منحصر به فرد، نوع نصب و / یا تعداد پین مخصوص به خود هستند.

شماره گذاری پین های آی سی

هر پین آی سی از نظر مکان و عملکرد منحصر به فرد است، این بدان معنی است که پکیج آی سی راهی برای انتقال هر پین دارد. اکثر آی سی ها از یک بریدگی یا یک نقطه برای مشخص کردن اولین پایه استفاده می کنند. (گاهی اوقات هر دو، گاهی اوقات یکی یا دیگری.)

هنگامی که دانستید اولین پین کجاست، با حرکت خلاف جهت عقربه های ساعت در اطراف تراشه، تعداد پین باقی مانده به ترتیب افزایش یافته و اسمبل می شود.

یکی از اصلی ترین ویژگی های متمایزکننده نوع پکیج آی سی، نحوه اتصال آنها به مدار است. همه پکیج ها به یکی از دو نوعی که در ادامه بیان می شود نصب می شوند؛ یا از طریق سوراخ (PTH) یا سطح SMD که آنها طوری طراحی شده اند تا از یک طرف به مدار متصل شده و به طرف دیگر لحیم می شوند.

نقش آی سی در حسگرها مختلف

سنسورهای دیجیتالی مدرن مانند سنسورهای دما، شتاب سنج ها و ژیروسکوپ ها همه در یک آی سی قرار می گیرند. در واقع اگر بخواهیم به زبان ساده بیان کنیم تمامی این تکنولوژی های مدرن در تلفن همراه هوشمند شما که بارها از آن استفاده کرده اید از آی سی هایی ساخته شده است که به نوع حرکت شما واکنش نشان می دهند. این آی سی ها معمولاً کوچکتر از میکروکنترلرها یا سایر آی سی های روی مدار هستند و تعداد پین آنها در محدوده سه تا بیست است.

نتیجه گیری

در این مطلب به کاربرد و نوع کارکرد آی سی ها پرداختیم و دیدیم که بدون آی سی ic چرخ هیچ یک از وسایل الکترونیکی ما نمی چرخد، در نتیجه نقش کاربردی آی سی ها در زندگی امروز بشریت بسیار مهم شده است. شاید مخترع آی سی آن روز که این اختراع را انجام می داد فکرش را هم نمی کرد که چه کار بزرگی برای بشریت کرده است و امروز می بینیم که نقش کار کلیدی آن فرد تا چه اندازه در زندگی ها تاثیرگذار است زیرا تمامی شرکت های الکترونیکی جهان از این قطعه کاربردی در ساخت خود استفاده می کنند.

1402/09/03
22:37:30
5.0 / 5
380
تگهای خبر: رپورتاژ , پرداخت , دستگاه , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
لینک دوستان فی بگیر
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها