دولت ماهانه 32 هزار میلیاردتومان برای یارانه و کالابرگ می پردازد

دولت ماهانه 32 هزار میلیاردتومان برای یارانه و کالابرگ می پردازد

به گزارش فی بگیر، معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح اقدامات دولت برای پشتیبانی از مادران آبستن و کودکان تا 5 سال، اظهار داشت: ماهانه 32 هزار میلیارد تومان در چارچوب یارانه و کالابرگ هزینه می شود


به گزارش فی بگیر به نقل از فارس، علیرضا عسگریان در برنامه صف اول سیما امشب در مورد پایگاه رفاه ایرانی ها اظهار داشت: این پایگاه مهم ترین داده های کشور را از بخش های مختلف دریافت می کند و تحلیل داده ها به صورت هوشمند صورت می گیرد و دهک بندی و سدک بندی افراد برپایه این داده ها بعنوان مهم ترین زیرساخت صورت می گیرد.
وی در مورد داده های پایگاه رفاه ایرانی ها اضافه کرد: تعداد وسلیه نقلیه، کیفیت خودرو، حقوق افراد خانواده، داده های بانکی برپایه اطلاعات شاپرک، هزینه خانوار، درآمد افراد، سود بانکی، تراکنش های ساتنا، پایا، درآمد بورس، سفر خارجی افراد به صورت معدل در پایگاه رفاه ایرانی ها بررسی و برپایه آن وسع خانوار در دهک ها و سدک های جامعه قرار می گیرد.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: پایگاه رفاه ایرانی ها یکی از بهترین پنجره های واحد کشور به حساب می آید که برپایه آن افراد زیر پوشش کمیته امداد بهزیستی و بنیاد شهید در مورد حمایت افراد از آن استفاده می نمایند و تحلیل داده ها صورت می گیرد. همینطور طرح کالابرگ هم براین اساس صورت می گیرد.
عسگریان اظهار داشت: هم اکنون 61 میلیون نفر معادل 75 درصد جمعیت کشور از کالابرگ استفاده می نمایند و ما امیدواریم تا پایان 1404 داده های قدرتمند و به روز در پایگاه رفاه ایرانی ها داشته باشیم.
وی در مورد کالابرگ اظهار داشت: پس از حذف ارز ترجیحی در سال 1401 یارانه نقدی از 45 هزار و 500 تومان به 400 هزار تومان در سه دهک پایین و 300 هزار تومان در شش دهک بالا افزوده شد و تعداد یارانه بگیران از 85.8 میلیون نفر ایرانی تعداد 79.6 میلیون نفر معادل 95 درصد را شامل می شود و ماهانه 27 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به مردم پرداخت می شود.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: اطلاعات مردم بر روی شبکه ملی اعتبار قرار دارد و کالابرگ براین اساس اختصاص می یابد هم اکنون سدک بندی افراد انجام شده اما کسی از یارانه حذف نمی شود و هر شش ماه یکبار که داده های جدید اعمال می شود افراد بین سدک ها و یا دهک ها جابه جا می شوند و هرکس که در دهک 10 قرار می گیرد خود به خود از یارانه حذف می شود. البته در دهک 10 هم ابتدا همه حذف شده بودند اما پس از اعتراض یارانه ای برخی از آنها به یارانه بگیران اضافه شدند.
عسگریان اظهار داشت: کسی از یارانه بگیران حذف نمی شود مگر این که جزو 5 درصد درآمدی بالا باشند. هم اکنون افرادی که زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند که در دهک های یک تا سه کم درآمد هستند قبلاً میزان صحت آن 63 درصد بود که هم اکنون به 90 درصد رسیده است.
وی اظهار داشت: اطلاعات پایگاه رفاه ایرانی ها باید بموقع و تمیز باشد یعنی اطلاعاتی که دستگاه ها می دهند باید قابل اتکا و محاسبه باشد.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: البته قانون به ما می گوید دهک های هشت، نه و 10 باید از یارانه حذف شوند اما در عمل فقط دهک 10 را حذف کردیم و اگر قرار بود کل افراد این دهک حذف شوند باید 8.5 میلیون نفر از یارانه حذف می شدند اما پس از اعتراض آنها فقط 5.5 میلیون نفر از دهک پردرآمد 10 حذف شوند.
عسگریان اظهار داشت: به نظر من باید گفتگوی جدی بین دولت و مردم صورت بگیرد و برخی از افراد دهک های بالا به صورت داوطلبانه از یارانه انصراف دهند تا مقدار بیشتر یارانه به دهک های کم درآمد برسد و در واقع در یک کار خیر به نفع فقرا از یارانه کنار بروند.
وی در مورد کالابرگ هم اظهار داشت: اجرای این طرح با زیرساخت اطلاعات پایگاه رفاه ایرانی ها ا نجام می شود. هم اکنون 195 هزار فروشگاه به این طرح پیوسته اند و 11 قلم کالا در کالابرگ برپایه سبد تغذیه انستیتوتغذیه تعریف شده است. ماهانه 27 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به مردم پرداخت می شود که با 120 هزار تومان یارانه تشویقی کالابرگ در صورت خرید به میزان 200 هزار تومان مجموع یارانه ماهانه به 32 هزار میلیارد تومان معادل 8.5 میلیارد دلار می رسد.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توضیح بیشتر اظهار داشت: اگر کسی از دهک یک تا هفت هر ماه به میزان 200 هزار تومان از 11 قلم کالای سبد معیشت خریداری کند آنگاه 120 هزار تومان یارانه تشویقی مضاعف می گیرد. همینطور قیمت این کالاها برپایه نرخ سال 1401 متوقف شده و از تورم در امان است.
عسگریان اظهار داشت: خانوارهایی که کودک تا 5 سال داشته باشند و نمودار رشد آنها کمتر از رشد طبیعی وزارت بهداشت باشد برای پنج دهک پایین ماهانه یک میلیون تومان به ازای یک نفر دریافت می کنن دکه این رقم هم باید صرف خرید اقلام تغذیه ای کودک شود.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت 140 هزار کودک را به ما معرفی نمود اما از این تعداد 124 هزار کودک در دهک کم درآمد بود و برای دهک های یک تا پنج به ازای هر کودک یک میلیون تومان و دهک های شش و هفت به ازای هر نفر 600 هزار تومان می پردازیم که باید صرف خرید اقلام خوراکی برای تأمین رشد کودک شود.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: هر شش ماه یکبار نمودار رشد کودک بررسی می شود و اگر ناهنجاری رشد تغییر نکرده باشد یارانه تشویقی کودک حذف خواهد شد. 
عسگریان همینطور در مورد یارانه مادران آبستن و شیرده هم اظهار داشت: در مرحله اول به صورت آزمایشی با همکاری آستان قدس 25 هزار مادر بادار شناسایی شده و در چارچوب طرح یسنا ماهانه 400 هزار تومان برای مادران آبستن و شیرده می پردازیم و این طرح به تدریج در کشور توسعه پیدا می کند. همینطور در مناطق محروم مانند لرستان، کهگیلویه، خراسان شمالی و جنوبی، فارس، هرمزگان و ایلام که نرخ موالید پایین است اجرا می شود تا در چارچوب قانون جوانی جمعیت به فرزندآوری تشویق شوند.
وی در مورد سن بازنشستگی اظهار داشت: هم اکنون 18 صندوق بازنشستگی در کشور داریم که برخی دولتی و تعدادی غیر دولتی هستند. بزرگترین بحران صندوق ها اینست که از نقطه سر به سر عبور کرده اند که علت های مختلفی دارد و دو علت اصلی یکی این که امید به زندگی از 54 به 74 سال افزایش پیدا کرده و متوسط سن بازنشستگی 51 سال شده و صندوق ها نمی توانند از مستمری ها را بپردازند.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: مساله دوم باید درآمد صندوق ها پایدار باشد و بازنشستگان هم به این بر این باورند که درآمد صندوق پایدار باشد و دو سنجه برقراری مستمری بازنشستگی و افزایش سن بازنشستگی وجود دارد که مجلس روی آن توافق کرده است و کسانی که مابین 28 تا 30 سال سابقه دارند تغییری نمی کنند. بین 25 تا 28 سال سابقه برای هر سال 2 ماه اضافه، بین 20 تا 25 سال سه ماه و بین 10 تا 20 سال چهارماه و کمتر از 10 سال سابقه 5 سال به دوران بیمه پردازی اضافه می شود. اما از سوی دیگر مجلس سقف بازنشستگی را برای آقایان از 65 سال به 62 سال و برای بانوان 55 سال قرار داده حداکثر سن بیمه پردازی برای آقایان 35 سال و بانوان 30 سال در نظر گرفته است.
عسگریان اظهار داشت: قوانین سختی کار و سایر قوانین هم به قوت خود باقی است و باید برای ایجاد تعادل درآمد و هزینه صندوق ها چاره ای جز افزایش سن بازنشستگی نیست از طرفی امتیاز بازنشستگی هم به ازای هر سال 2.5 درصد اضافه می شود و سایر قوانین سر جای خودش باقی است.
وی اظهار داشت: صندوق تأمین اجتماعی بازنشستگی کشوری و لشکری که 80 درصد بازنشستگان را شامل می شود ملاک مستمری را متوسط حقوق 2 سال آخر خدمت در نظر می گیرند. در بعضی کشورها میانگین سه سال و برخی هم پنج سال را در نظر می گیرند.
به گفته معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزایش سن بازنشستگی مهم ترین سنجه برای مستمری است. البته تا سه سال آینده چیزی به صندوق ها اضافه نمی شود و پس از آن کمی نفس می کشند و مشکل آنها به تدریج حل می شود.
عسگریان مهم ترین دلیل ناترازی صندوق ها را ناشی از قوانینی دانست که منابع مالی آن دیده نشده است اما از چند سال قبل مجلس اصل 75 قانون اساسی را بیان کرد که هر طرحی باید دارای منابع مالی باشد و مجلس نمی تواند طرحی مصوب کند که منابع آنرا پیشبینی نکرده باشد.
وی اظهار داشت: در لوایح شش گانه اقتصادی مقرر است نظام بیمه ای کشور را تغییر دهیم و تابحال 50 جلسه بررسی شده است. 
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد دلایلی سومدیریت صندوق ها و همینطور قرارداد کارگر و تأمین اجتماعی و جنبه شرعی بودن این قراردادها اظهار داشت: صندوق ها هم حرف دارند و با ذی نفعان مذاکره می کنند البته قبول دارم سومدیریت در صندوق ها بوده است. بعضی از صندوق ها وضع سیاسی نارکارآمدی داشته و افراد غیر مرتبط در آن قرار گرفته اند. اما به هر حال یک ارثی حالا رسیده است و ما می گویم باید این مشکل به صورت مشاعی بین بازنشستگان و صندوق حل شود.
عسگریان اظهار داشت: مهم ترین مساله شفافیت و استفاده از پنجره واحد اطلاعات است. درست است که پیمان بسته ایم که پس از 30 سال مستمری بدهیم اما وقتی می گوییم در توان من نیست باید این مشکل را بین صندوق و بازنشسته حل نماییم.
وی اظهار داشت: در شش صندوق بزرگ بازنشستگی که 75 درصد بازنشستگان را شامل می شود شامل صندوق بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی، روستاییان، عشایر، فولاد، وکلا و آینده ساز در هیأت امنای این صندوق ها یک ترکیب 9 نفره است که دو نفر نماینده کارگران، یک نماینده بازنشسته، یک نماینده کارفرما حضور دارند که باید این افراد در تصمیمات هیأت امنا دخالت داشته باشند و سه جانبه گرایی در آن حتما باید رعایت شود.



1402/09/09
23:58:00
5.0 / 5
326
تگهای خبر: آزمایش , اقتصاد , پرداخت , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها