تولید گاز در ایران به ۲۷۵ میلیارد متر مکعب در سال رسیده است

تولید گاز در ایران به ۲۷۵ میلیارد متر مکعب در سال رسیده است

به گزارش فی بگیر، وزیر نفت اظهار داشت: افزایش تولید گاز طبیعی ایران تا سطح ۲۷۵ میلیارد مترمکعب در سال منجر گردیده است.



به گزارش فی بگیر به نقل از مهر، محسن پاک نژاد امروز در آئین افتتاح بیست وششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز که در تهران برگزار شد، با خوشامدگویی به وزرا، رؤسا و اعضای هیأت های نمایندگی کشورهای عضو، ناظر و میهمان این مجمع اظهار نمود: خوشحالم که امروز در تهران و بمناسبت برگزاری بیست وششمین اجلاس وزارتی مجمع، میزبان شما هستم.
وی با تاکید افزود: بر این که اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز یکی از مهم ترین رویدادهای بین المللی در صنعت گاز جهان به حساب می آید، به همین علت این اجلاس، فرصت مناسبی برای تبادل نظر و همفکری میان کشورهای عضو و ناظر مجمع، صاحب نظران و کارشناسان صنعت گاز است تا افق های روشن همکاری، بیش ازپیش به اشتراک گذاشته شده و تقویت شود.
پاک نژاد افزود: بعنوان رئیس بیست وششمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز، به وزرای جدید کشورهای بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، روسیه، ونزوئلا، موریتانی، پرو و سنگال خوشامد می گویم و برایشان در جایگاه و مسئولیت جدید آرزوی موفقیت می کنم، همینطور از محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز و تیم همراه ایشان جهت کمک به برگزاری هرچه بهتر بیست وششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز کمال تشکر را دارم.
وزیر نفت افزود: بیشتر از یک سال است منطقه و جهان شاهد جنایات افسارگسیخته، بی سابقه و وحشیانه رژیم صهیونیستی ضد مردم غزه و در ادامه ضد مردم لبنان بوده است و در چند روز اخیر هم همزمان با بیان آتش بس در لبنان، شاهد تحرک گسترده گروههای مسلح مخالف در سوریه بوده ایم که نیازمند هوشیاری و هماهنگی کشورهای منطقه و واکنش فوری و مؤثر جامعه جهانی است.
وی افزود: این تنش ها و تهدیدهای سرزمینی، نه تنها ثبات منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه خطرات قابل توجهی برای امنیت انرژی جهانی به همراه دارد، چونکه زنجیره های تأمین را مختل می کند و قابلیت اطمینان و دسترسی به منابع حیاتی انرژی را برای جامعه بین المللی به خطر می اندازد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه اتخاذ نگاههای تک بعدی و گذار سریع از سوخت های فسیلی به غیر فسیلی، جهان را با مخاطرات پیچیده تری مواجه کرده است، تاکید کرد: این رویکردها به تعمیق ناپایداری، بی عدالتی و فقر انرژی در جهان منجر می شود. حتی خوش بینانه ترین چشم اندازهای انرژی، از آن حکایت می کند که تا سال ۲۰۵۰ همچنان حداقل نیمی از نیاز انرژی جهان با استفاده از منابع نفت و گاز تأمین خواهد شد.
پاک نژاد افزود: ازاین رو کوشش برای حذف یا جایگزینی سوخت های فسیلی، اقدامی غیرواقع بینانه و تهدیدآمیز برای امنیت انرژی جهان خواهد بود.
وی با تاکید بر این که دراین میان، گاز طبیعی با برخورداری از مزایای اقتصادی، زیست محیطی، وفور منابع و زیرساخت های درحال گسترش، نقش حیاتی خویش را در تأمین نیاز رو به رشد جهان به انرژی به اثبات رسانده است، اضافه کرد: بر مبنای جدید ترین پیشبینی دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سهم گاز طبیعی در ترکیب انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۲۶ درصد خواهد رسید.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: دستیابی به چنین جایگاهی بدون سیاستگذاری مناسب انرژی، سرمایه گذاری های کلان در زنجیره عرضه گاز طبیعی و حمایت همه‌جانبه از کاربرد گاز طبیعی در زمینه بین المللی انرژی امکانپذیر نیست.
پاک نژاد تصریح کرد: سیاست های انرژی و وضعیت فعلی سرمایه گذاری ها، نگرانی هایی را در رابطه با آینده صنعت جهانی گاز و انرژی نمایان کرده است و با عنایت به افزایش تقاضا در دوران پسا کرونا، تحولات ژئوپلیتیک و اعمال تحریم های فرامرزی بر جریان صادرات نفت و گاز ضد برخی کشورهای عضو مجمع در سالهای اخیر، سبب شد شکنندگی اقتصاد جهانی با به مخاطره افتادن امنیت انرژی آشکار شود.
وی با اشاره به اینکه نیاز جهان به امنیت عرضه و تقاضای انرژی کاملا ضروریست، اظهار داشت: معتقدیم آزادی دادوستدهای اقتصادی میان کشورها تحقق منافع جمعی را تضمین می نماید و نباید با مداخله و تحریم های یک جانبه فرامرزی، شرایط اقتصادی مخدوش شود.
وزیر نفت اضافه کرد: توسعه همکاری میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان انرژی، نقش حیاتی برای تأمین ثبات و امنیت انرژی جهان و هموار کردن مسیر سرمایه گذاری در قسمت گاز طبیعی ایفا می کند.
پاک نژاد افزود: با وجود تحریم های ظالمانه و یک جانبه دولت آمریکا در چند سال گذشته، بخش قابل توجهی از پروژه های برنامه ریزی شده در زمینه توسعه بخش گاز (بالادستی و پایین دستی)، با موفقیت به انجام رسیده که به افزایش تولید گاز طبیعی ایران تا سطح ۲۷۵ میلیارد مترمکعب در سال منجر گردیده است.
وی ضمن اشاره به این که حالا سهم گاز طبیعی در سبد مصرف انرژی در کشور ایران به بیشتر از ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است، اظهار داشت: بهره گیری از ظرفیتهای داخلی و بین المللی برای اجرای برنامه های افزایش تولید گاز طبیعی، بهینه سازی مصرف و افزایش کارآمدی انرژی ازجمله اهداف کلیدی صنعت گاز جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر نفت تاکید کرد: ایران افزون بر این که به بهره برداری از ظرفیت گاز طبیعی خود توجه دارد، همینطور به تعهد خود نسبت به روش های دوستدار و حافظ محیط زیست هم وفادار است. از طرفی، ایران مصمم است در توسعه فناوری ها و روش هایی که کارآمدی استخراج و استفاده از گاز را زیاد می کند، پیشرو باشد و در عین حال تأثیرات منفی زیست محیطی را به حداقل برساند.
به گفته وزیر نفت دستیابی به چنین جایگاهی بدون سیاستگذاری مناسب انرژی، سرمایه گذاری های کلان در زنجیره عرضه گاز طبیعی و حمایت همه‌جانبه از کاربرد گاز طبیعی در زمینه بین المللی انرژی امکانپذیر نیست.
پاک نژاد ضمن اشاره به این که سیاست های انرژی و وضعیت فعلی سرمایه گذاری ها، نگرانی هایی را در رابطه با آینده صنعت جهانی گاز و انرژی نمایان کرده است، افزود: با عنایت به افزایش تقاضا در دوران پساکرونا، تحولات ژئوپلیتیک و اعمال تحریم های فرامرزی بر جریان صادرات نفت و گاز ضد برخی کشورهای عضو مجمع در سالهای اخیر، سبب شد شکنندگی اقتصاد جهانی با به مخاطره افتادن امنیت انرژی آشکار شود.
وی با اشاره به اینکه نیاز جهان به امنیت عرضه و تقاضای انرژی کاملا ضروریست، اظهار داشت: معتقدیم آزادی دادوستدهای اقتصادی میان کشورها تحقق منافع جمعی را تضمین می نماید و نباید با مداخله و تحریم های یک جانبه فرامرزی، شرایط اقتصادی مخدوش شود.
وزیر نفت افزود: توسعه همکاری میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان انرژی، نقش حیاتی برای تأمین ثبات و امنیت انرژی جهان و هموار کردن مسیر سرمایه گذاری در قسمت گاز طبیعی ایفا می کند.
پاک نژاد افزود: در حالیکه انتظار می رود سرمایه گذاری ها در صنعت گاز در بین مدت و بلندمدت افزایش یابد، اما احتمالا حجم آن به سطوح بالای گذشته نزدیک نخواهد شد و این مورد تهدیدی بالقوه در تأمین امنیت انرژی جهان به حساب می آید.
وی با اشاره به اینکه با عنایت به جایگاه ویژه مجمع کشورهای صادرکننده در بازار جهانی گاز، باید از تلاش جمعی اعضا برای حفظ و ارتقای این توانمندی حمایت کرد، اظهار داشت: توسعه منابع عظیم گاز طبیعی اعضای مجمع، به پشتوانه استفاده از فناوری های جدید، اقدامی مؤثر در جهت دستیابی به اقتصاد سبز و تضمین امنیت انرژی جهان است.
وزیر نفت با تاکید بر این که باید به صورت هماهنگ و با کمک دبیرخانه مجمع، بیشتر از گذشته تلاش نماییم گاز طبیعی بعنوان بخشی از چاره دستیابی جهان به توسعه پایدار، مورد حمایت های همه‌جانبه بین المللی قرار گیرد، اضافه کرد: ایران بعنوان یک تولیدکننده بزرگ گاز جهان، با وجود فشارهای ناشی از تحریم بر صنعت نفت و گاز، توانسته است به دستاوردهای ارزشمندی در زمینه توسعه زیرساخت های لازم، برای افزایش عرضه گاز طبیعی خود برسد
وی افزود: گفتگو، همکاری و هم راستایی راهبردی میان کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز، بستری حیاتی برای استقامت آن است و ایران بعنوان یکی از اعضای بنیان گذار مجمع، نقش اساسی در شکل دهی اهداف و راهبردهای آن ایفا کرده است.
وی با تاکید بر این که مجمع کشورهای صادرکننده گاز، به اهمیت ارتقای همکاری ها و اتخاذ نگاهی متحد در غلبه بر این چالش ها وقوف کامل دارد، افزود: این مجمع از اراده و آمادگی لازم برای تکامل روز افزون و ایفای نقشی مؤثرتر در تحولات بازار جهانی گاز و انرژی برخوردار می باشد.
وزیر نفت در خاتمه افزود: این اراده و آمادگی، سرمایه مشترک ارزشمندی است که ما را در تحقق اهداف مشترک مان یاری خواهد نمود.


منبع:

1403/09/18
11:07:34
5.0 / 5
49
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , تولید , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها