افزایش انتشار اوراق مرابحه ارزی در دستور کار بانک مرکزی

افزایش انتشار اوراق مرابحه ارزی در دستور کار بانک مرکزی

فی بگیر: به گزارش فی بگیر، معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی اظهار داشت: تأمین مالی غیرتورمی بخش تولید و هدایت منابع اعتباری کشور به شکل حداکثری و هدفمند بسمت بخش های مولد تولیدی در دستور کار این بانک قرار دارد.



به گزارش فی بگیر به نقل از مهر، محمد شیریجیان معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی، تأمین مالی غیرتورمی بخش تولید را در دستور کار این بانک اعلام نمود و ضمن اشاره به مجموعه اقدامات هدف گذاری شده امسال جهت افزایش سرمایه گذاری در قسمت تولید اظهار داشت: در این راه رویکرد اصلی آن است که منابع اعتباری کشور به شکل حداکثری و هدفمند بسمت بخش های مولد تولیدی هدایت شود.
شیریجیان با اعلان اینکه سیستم بانکی در دهه های اخیر سهم بالایی در تأمین مالی بخش های خرد و کلان اقتصادی کشور داشته است، اظهار داشت: برآوردها نشان میدهد بالای ۹۰ درصد بار تأمین مالی اقتصاد کلان کشور بر دوش شبکه بانکی بوده است. این از یک سو، مزیت است و نشان میدهد سیستم بانکی سهم مؤثر و تعیین کننده در توسعه شمولیت مالی در کشور داشته و نقش محوری را در تأمین مالی کسب وکارها و فعالیتهای اقتصادی و خانوارها بازی کرده است.
معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی افزود: از سوی دیگر باید دقت کنیم اگر بار زیادی بر دوش شبکه بانکی برای تأمین مالی اقتصاد ایجاد شود؛ این دفعه تأمین مالی تناسبی با وضعیت منابع بانکها نداشته باشد و این تأمین مالی به بهای تشدید ناترازی شبکه بانکی داشته باشد، هرچند امکان دارد به لحاظ کمی میزان تسهیلات و سهم بانکها در تأمین مالی کشور افزایش پیدا کند، اما عملا به لحاظ کیفی این امر تنزل پیدا کرده است؛ به سبب آن که تأمین مالی که از محل تشدید ناترازی باشد منجر به خلق نقدینگی مخربی در اقتصاد می شود که از طرفی شاهد آثار تورمی خواهیم بود که قدرت واقعی و ارزش حقیقی این تسهیلات را کم می کند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین مهم ترین وظیفه همه بانکهای مرکزی در دنیا کنترل تورم است؛ بدین معنا که این نهادها بسمت تأمین مالی های غیر تورمی حرکت کنند تا شرایط را برای فعالان اقتصادی پیشبینی پذیر کند
معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی در ادامه در رابطه با نگاههای تأمین مالی غیرتورمی مدنظر بانک مرکزی اظهار داشت: این بانک مجموعه ای از اقداماتی را پیاده سازی کرده و اقدامات جدیدی را هم در دستور کار دارد. در این راه رویکرد اصلی آن است که منابع اعتباری کشور به شکل حداکثری بسمت بخش های مولد هدایت شود و رویکرد دوم هم حداقل سازی انحراف این منابع اعتباری از بخش های مولد است.
شیریجیان با اعلان اینکه تأمین مالی مورد نیاز بنگاه ها یا برای تأمین سرمایه در گردش آنها یا طرح های توسعه ای و ایجادی است، خاطرنشان کرد: برای تأمین سرمایه در گردش روش هایی که منجر به تأمین مالی غیرتورمی شود، شامل مواردی است که بتواند زنجیره تولید را تأمین کند، براین اساس مجموعه ای از ابزارهای اعتباری که در چارچوب ابزارهای تأمین مالی زنجیره ای تعریف می شود؛ شامل ابزار اوراق گام، فکتورینگ، برات الکترونیک، توسعه ابزارهای تعهدی که از آن طرف هم حجم نقدینه خواهی شبکه بانکی را کمتر کند و در همان حال منابع مذکور به شکل حداکثری در زنجیره تولید به چرخش در بیاید.
وی اشاره کرد: ظرفیت دیگری که مبتنی بر ماده ۲۱ قانون رفع موانع تولید است، تعریف حساب ویژه سرمایه در گردش است؛ حساب های ویژه ای که متصل به یکدیگر هستند و مشخصاً برای تأمین سرمایه در گردش بنگاه ها به کار می روند.
وی اضافه کرد: در حوزه سرمایه در گردش اگر بتوانیم ابزارها را توسعه دهیم، باعث می شود منابع اعتباری و نقدی کشور به شکل حداکثری در زنجیره های تولید به چرخش در بیاید و که می تواند منجر به تأمین مالی مولد شود و در عین حال آثار تورمی را به حداقل برساند.
معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: تقریبا در در این سال ها تسهیلاتی که توسط شبکه بانکی پرداخت می شود که تمام تسهیلات یاد شده، جدید نیست، بدین معنا که بیشتر از ۷۰ درصد آنها از جنس تسهیلات تمهیدی، تجدیدی و تبدیلی است و تقریبا ۳۰ درصد آنها تسهیلات جدید است. ولی از مجموع تسهیلات پرداختی حدود ۷۶ درصد سهم بنگاه ها و ۲۴ درصد سهم خانوارهاست و سهم خانوارها در خلال سالهای اخیر حدود ۱۲ یا ۱۳ درصد بالا رفته است.
شیریجیان در مورد تأمین مالی همزمان خانوارها و بنگاه های اقتصادی هم اظهار داشت: یکی دیگر از ابزارهایی که تعریف شده است و سال قبل رونمایی گردید و ان شا الله سال جاری به شکل گسترده عملیاتی می شود، کارت رفاهی متصل به اوراق گام است که به واسطه آن تأمین مالی مصرف کنندگان نهائی به انجام می رسد و در همان حال، تأمین مالی از خانوارها به زنجیره تولید سرایت پیدا می کند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این، ابزار گواهی سپرده خاص برای طرح های توسعه ای و ایجادی تعریف شده است که منابع، بابت پروژه تأمین مالی شود و بابت همان پروژه هم تخصیص پیدا می کند.

پیش بینی پذیر کردن نرخ ارز برای فعالان اقتصادی

معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی همینطور با اعلان اینکه بیشتر از ۹۰ درصد واردات از جنس ملزومات تولیدی شامل مواد اولیه، کالاهای واسطه ای و سرمایه ای است اظهار داشت: یکی از عناوینی که بانک مرکزی در دو سال گذشته در دستور کار قرار داده بحث با ثبات کردن بازار ارز است و پیشبینی نرخ ارز برای فعالان اقتصادیست. براین اساس بازار رسمی که نیازهای تجاری کشور در آن تأمین می شود، حتما بازاری خواهد بود که امسال در آن با یک شرایط با ثباتی مواجه خواهیم بود.
وی افزود: همینطور تأمین مالی ارزی را هم مشخصاً در مرکز مبادله در دستور کار قرار دادیم. ازاین رو، تمام تأمین ارز تجار و بازرگانان و فعالان اقتصادی در این بازار به صورت کاملا شفاف انجام می گیرد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. تأمین نیازهای ارزی حتما بگونه ای است که شرایط برای فعالان اقتصادی پیشبینی پذیر باشد.

شیریجیان خاطرنشان کرد: برای تأمین مالی ارزی بخش تولید هم بانک مرکزی از راه مرکز مبادله ارز و طلا و در چارچوب صکوک ارزی و مشخصاً اوراق مرابحه ارزی که هم اکنون هم اجرائی شده است اقدامات خویش را امسال توسعه خواهد داد.


منبع:

1404/01/07
13:48:51
5.0 / 5
46
تگهای خبر: اقتصاد , پرداخت , تامین مالی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
فی بگیر FeeBegir فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها

ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز از قیمت کالاها، اطلاع‌رسانی به مصرف‌کنندگان، کمک به تجار و بازرگانان و تحلیل و پیش‌بینی بازار