سه پیشنهاد وزارت صنعت به مجلسی ها

سه پیشنهاد وزارت صنعت به مجلسی ها

فی بگیر: سه پیشنهاد در قالب بودجه سال ۱۳۹۷ به نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت عرضه شده تا به ترتیب، تسهیلات برای بخش خصوصی، تخصیص ˮیارانه سود تسهیلاتˮ به واحدهای تولیدی صادرات گرا و هم عرضه اعتبارات یارانه دار و نوسازی صنایع مدنظر قرار گیرد.



به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، محمد شریعتمداری -وزیر صنعت، معدن و تجارت- چندی قبل با انتقاد از وضعیت واحدهای تولیدی كشور و با تاكید بر اینكه ۹۵ درصد واحدهای تولیدی كشور صادراتی نیستند، اظهار نمود كه واحدهای صنعتی موجود بیشتر برای تامین نیاز داخلی و جایگزینی واردات شكل گرفته اند در حالیكه باید با توسعه صادرات محور شود؛ ازاین رو نوسازی صنایع باید به صورت جدی در دستور كار دولت قرار گیرد تا بتوان به صورت جدی به سمت صادرات گرایی حركت كرد.

وی همینطور تصریح كرد كه به صورت حتم باید شرایطی در كشور فراهم گردد تا واحدها، بنگاه ها و شركت های صادر كننده در اندازه های متوسط و بزرگ در كشور بیشتر به وجود آیند، چراكه تولید توقعی مربوط به اینكه همه واحدهای تولیدی كوچك و بزرگ خودشان بتوانند محصولاتشان را به بازارهای خارجی صادرات كنند مقدور نیست و هم اگر مقدور شود سبب رقابت مخرب در بازارهای بین المللی خواهد شد.

به همین منظور تا كنون سه پیشنهاد از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت تصویب تسهیلات برای بخش خصوصی، تخصیص "یارانه سود تسهیلات" به واحدهای تولیدی صادرات گرا و عرضه كمك های فنی و اقتصادی برای پرداخت اعتبارات یارانه دار سیستم بانكی و نوسازی صنعتی كشور به مجلس شورای اسلامی درقالب بودجه سال ۱۳۹۷ عرضه شده كه در جزئیات آن در ادامه آورده شده است.

پیشنهاد اول؛ درخواست تصویب تسهیلات برای بخش خصوصی در قالب بودجه ۹۷

شریعتمداری چندی قبل و بعد از نشستی كه با اعضای كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی داشت، خواهان شد كه تسهیلاتی در قالب بودجه سال ۱۳۹۷ تصویب شود تا بخش خصوصی كشور و اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران به همراه تشكل های صادراتی تخصصی بتوانند با حمایت نظام و دولت و با استفاده از منابع حمایتی و مشوق هایی كه در اختیارشان قرار می گیرد به سمت تولید شركت های بزرگ صادر كننده حركت كنند.

پیشنهاد دوم؛ تخصیص "یارانه سود تسهیلات" به واحدهای تولیدی صادرات گرا

وزارت صنعت، معدن و تجارت به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد كرده كه تا در صورت موافقت، پیشنهاد تخصیص "یارانه سود تسهیلات" به واحدهای تولیدی صادرات گرا" عرضه شود. در بودجه سال ۱۳۹۷ پیش بینی شده است كه واحدهای تولیدی صادرات گرا بتوانند از منابع بانكی سرمایه ثابت و سرمایه در گردش با نرخ های ارزان تر بهره بگیرند. این درحالی است كه سال ۱۳۹۶ با تركیبی از منابع موجود در صندوق توسعه ملی و بانك های عامل تا حدود ۱۳.۵ درصد نرخ سود تسهیلات اعطایی به واحدهای تولیدی صادرات گرا كاهش پیدا كرد.

هرچند كه این مسئله امسال مدنظر قرار گرفت اما در جهت بهبود وضعیت واحدهای تولیدی صادرات گرا كافی نبود و باید قدم های بزرگتری برای بخش مذكور برداشت كه بر همین مبنا وزارت صنعت، معدن و تجارت به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داده است تا تخصیص یارانه سود تسهیلات اعطایی برای واحدهای تولیدی صادركننده را عرضه كند.

پیشنهاد سوم؛ عرضه اعتبارات یارانه دار و نوسازی صنایع

محمدشریعتمداری همینطور اخیرا اعلام نمود كه در صورت تصویب مجلس شورای اسلامی، منابعی تحت عنوان كمك های فنی و اقتصادی برای پرداخت اعتبارات یارانه دار سیستم بانكی و نوسازی صنعتی كشور در سال آینده فراهم می گردد.

باید تصریح كرد كه چندی قبل هم وزیر صنعت، معدن و تجارت خواهان تصویب تسهیلاتی در قالب بودجه سال ۱۳۹۷ در مجلس شورای اسلامی شد تا بخش خصوصی كشور به همراه تشكل های صادراتی بتوانند با كمك دولت به سمت تولید شركت های بزرگ صادركننده حركت كنند.

به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، در سال قبل طرح رونق تولید اقتصادی با پرداخت تسهیلاتی معادل ۱۷ هزار میلیارد تومان ۲۴ هزار واحد تولیدی صنعتی و كشاورزی در دستور كار قرار گرفت و امسال هم این طرح بعنوان مكمل طرح قبلی در جهت پرداخت تسهیلات به ۳۰ هزار واحد تولیدی مدنظر قرار گرفته است.

نكته قابل اشاره اینكه بر مبنای آخرین آماری كه در اختیار خبرنگار ایسنا قرار گرفته، از زمان آغاز طرح رونق تولید تا آخر دی ماه امسال ۱۱۷ هزار و ۷۵۰ میلیون ریال تسهیلات به واحدهای تولیدی پرداخت شده كه رقمی حدود ۵۹ درصد از تسهیلات ۲۰۰ هزار میلیون ریالی در نظر گرفته شده است.

علاوه بر طرح رونق تولید امسال قرار بر این بود كه طرح ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای نوسازی و بهسازی ۵۰۰۰ واحد صنعتی و هم طرح ۱۰ هزار میلیارد تومانی به منظور پشتیبانی از تولید و اشتغال ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی و تامین مالی ۶۰۰۰ واحد نیمه تمام با پیشرفت فیزیكی حداقل ۶۰ درصد، بعنوان سه بسته حمایتی از تولید كشور در سال ۱۳۹۶ در دستور كار قرار گیرد.

در این بین تابحال تنها آمار دقیقی از پرداخت تسهیلات بانكی به واحدهای تولیدی در طرح ۲۰ هزار میلیارد تومانی رونق تولید عرضه شده و هیچ آمار انتشار یافته ای در ارتباط با پرداخت و یا اختصاص تسهیلات مربوطه در طرح نوسازی و بهسازی صنایع و هم طرح پرداخت تسهیلات به منظور پشتیبانی از تولید و اشتغال ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی و تامین مالی ۶۰۰۰ واحد نیمه تمام مربوطه نیست.




1396/11/23
14:19:49
5.0 / 5
5607
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , تولید , سود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها