اخطار به كاربرانی كه از فیلترشكن استفاده می نمایند
به گزارش فی بگیر كاربران هنگام استفاده از درگاه های الكترونیكی بانكی و سایت های داخلی مثل سایت یارانه، كنكور و دانشگاهها كه اطلاعات حساسی دارند، باید فیلترشكن خویش را خاموش كنند تا از سایت هایی كه به علت فیشینگ فیلتر شده اند، آگاهی پیدا كرده و همینطور از ارسال نام كاربری و رمز خود به سرورهای وی پی ان كه رمزگذاری نشده و احتمال سرقت از آنها وجود دارد، پرهیز كنند.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، باآنكه استفاده از فیلترشكن در طول ۱۰ سال قبل به علت مسدود شدن بعضی از وب سایت ها در میان برخی كاربران اینترنت وجود داشت، اما در یك سال گذشته و با فیلتر شدن پیام رسان خارجی تلگرام، افرادی كه تا قبل از آن از فیلترشكن استفاده نمی كردند، هم به این گروه پیوستند، تا جایی كه این مورد نگرانی ها را از بابت تهدیدات ناشی از استفاده از فیلترشكن افزایش داد.
فیلترشكن ها و وی پی ان ها در حالی سد فیلترینگ را قابل نفوذ می كنند كه در مقابل، مسائل امنیتی فراگیر شدن این اپلیكیشن ها مطرح می شود. كاربران جهت استفاده از وب سایت های فیلترشده، بدون آگاهی مبادرت به دانلود و نصب اپلیكیشن هایی می كنند كه بیش تر از این كه فیلترشكن باشند، با هدف سوءاستفاده و دسترسی به اطلاعات و واردن كردن انواع بدافزار به گوشی افراد طراحی شده اند.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در اینباره تاكید كرده بود «نمی توان اجازه توسعه این بدافزارها و فیلترشكن ها را داد و باآنكه دولت هم با فیلترینگ موافق نیست، اما استفاده و فراگیر شدن فیلترشكن ها هم اثرات مخرب امنیتی زیادی دارد.» البته كارشناسان امنیتی در دنیا معتقدند عمده استفاده وی پی ان در دنیا برای حفظ امنیت است، مثلا اگر یك كاربر یا مسئولی به خارج از كشور رفته باشد و بخواهد از آنجا با حفظ امنیت، به اینترنت بانكش و یا سرویسی داخل ایران وارد شود، اگر به شبكه ی آن كشور اطمینان نداشته باشد، از وی پی ان استفاده می نماید.
از طرفی باید توجه داشت وجود تصاویر لوگو، آرم بانك ها و موسسات دولتی و اپلیكیشن های معتبر در درگاه های جعلی دلیلی بر امن بودن خدمات آن درگاه یا اپلیكیشن نیست، یعنی در واقع از تصاویر برای كلاهبرداری سوءاستفاده شده است. كلاهبرداران برای این كه بتوانند اعتماد شهروندان را جلب كنند، در طراحی درگاه های جعلی پرداخت به جهت سرقت اطلاعات بانكی افراد از لوگو، آرم بانك ها و نشان اپلیكیشن هایی معتبر بانكی سوءاستفاده می كنند.
یكی از اقدامات كلاهبرداران این است كه با راه اندازی سایت های جعلی كه شبیه به سایت های اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفاده های مالی اقدام می كنند؛ در این شیوه كه اصطلاحاً به فیشینگ مشهور است، از راه اطلاعات واردشده توسط كاربران در صفحات جعلی حساب های بانكی قربانیان خالی می شود.
بنابراین پلیس فتا هم درباره ی استفاده از فیلترشكن ها هنگام استفاده از درگاه های الكترونیكی بانكی اخطار داده است: هنگام استفاده از درگاه های الكترونیكی بانكی در فضای مجازی به هشدارهای پلیس فتا توجه كنید و حتما شاخصه های امنیتی درگاه های الكترونیكی پرداخت را به دقت كنترل كنید؛ همینطور هنگام استفاده از درگاه های الكترونیكی به هیچ وجه از فیلترشكن استفاده نكنید كه اگر نشانی درگاه قبلا فیلتر شده باشد، مشخص شود.
در اینباره میلاد نوری - كارشناس فناوری اطلاعات - هم درباره نحوه سوءاستفاده هنگام استفاده از وی پی ان توضیح داده بود: وقتی وی پی ان شما وصل است و وارد یك درگاه پرداخت می شوید و شماره كارت و رمز خویش را وارد می كنید، در واقع اسم كاربری و رمز خویش را به سرور وی پی ان می فرستید و سرور وی پی ان، آنرا به بانك می فرستد. اگر طرف مقابل بخواهد سوء استفاده نماید و وی پی ان رمزنگاری نباشد، می تواند این كار را به راحتی انجام دهد؛ بنابراین سفارش شده حتما اگر احتیاج به استفاده از وی پی ان وجود دارد، زمان پرداختن و رفتن به سایت های داخلی مثل سایت یارانه، كنكور و دانشگاه كه اطلاعات حساسی دارند، وی پی ان را قطع كنید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب