یك اقتصاددان مطرح كرد:

دلیلهای هوشمندانه بودن انتخاب راهبرد جهش تولید برای سال ۱۳۹۹

دلیلهای هوشمندانه بودن انتخاب راهبرد جهش تولید برای سال ۱۳۹۹

به گزارش فی بگیر یزد عضو انجمن اقتصاددانان ایران اظهار داشت: انتخاب راهبرد جهش تولید از طرف رهبر معظم انقلاب برای سال 1399 از میان سایر اولویت های موجود كشور در شرایط فعلی بسیار هوشمندانه است.



«عباس علوی راد» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار نمود: «جهش تولید» به لحاظ مبانی لوازمی می خواهد كه كارآمدی مدیریت اقتصادی دولت برای فراهم آوردن آنها را راستی آزمایی خواهد كرد، ضمن این كه در شرایط فعلی كشور و در بین همه اولویت ها، نامگذاری سال جاری با عنوان «جهش تولید»، یك انتخاب هوشمندانه بود.

وی به بیان دلیلهای هوشمندانه بودن این نام گذاری پرداخت و اظهار داشت: «جهش تولید» می تواند فرصت های از دست رفته اقتصاد ایران در دهه ۱۳۹۰ را بواسطه ثبت نرخ رشدهای اقتصادی منفی، میانگین منفی، نوسانی و نامناسب برای بهبود رفاه را تا حدودی جبران كند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران با تاكید بر این كه «جهش تولید» این امكان را فراهم می آورد تا سطح اشتغال لطمه دیده كشور بواسطه شیوع كرونا ترمیم شود، اشاره كرد: تحقق این نام گذاری، امكان جبران خسارت های اقتصادی ناشی از اختلال جزئی در بعضی كسب و كارها در اثر شیوع كرونا ویروس در كشور را فراهم خواهدنمود.

علوی راد اشاره كرد: با جهش در تولید، شانس تحقق درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده در بودجه عمومی دولت در سال ۱۳۹۹ در شرایط تحریم و كاهش شدید قیمت نفت، افزایش یافته و باتوجه به استمرار محیط تورمی اقتصاد ایران در سال جدید، از عمیق تر شدن ركود تورمی جلوگیری می كند.

وی افزود: كوشش برای جهش تولید در سایه ی كاهش شدید درآمدهای نفتی، قابلیت ها و ظرفیت های واقعی كشور برای اقتصاد بدون نفت و مشخصاً نداشتن وابستگی بخش های صنعت، كشاورزی و خدمات به نفت را نشان خواهد داد.

این اقتصاددان ابركوهی افزود: «جهش تولید» بواسطه نیاز شدید به سرمایه گذاری داخلی در شرایط تحریم و محدودیت های بودجه عمرانی دولت، رفع موانع سرمایه گذاری و بهبود محیط كسب و كار بخش خصوصی را محتمل تر ساخته و امكان تقویت صادرات غیرنفتی و ترمیم اختلال صادرات از مسیر كشورهای همسایه با هدف كمك به پوشش نیازهای ارزی كشور در شرایط تحریم را فراهم خواهدنمود.

وی ابراز كرد: تقویت انعطاف پذیری سیاست های اقتصادی دولت برای كنترل تبعات ناشی از مشكلات ساختاری اقتصادی ایران نظیر رشد بالای حجم نقدینگی و كاهش ارزش پول ملی در شرایط تحریم های كنونی نیز با «جهش تولید» میسّر خواهد شد.

علوی راد درانتها نیز اشاره كرد: بنظر می رسد حتی برای موفقیت نسبی جهش تولید در سال ۱۳۹۹ با وجود تحریم ها و شیوع كرونا ویروس در كشور، بهتر است دولت با رفع تعارض در سیاست گذاری برای عبور از كرونا و حمایت فوری، عملی و اثربخش از كسب و كارهای در معرض نابودی، برای پسا كرونا برنامه ریزی كند.




منبع:

1399/01/03
12:41:36
5.0 / 5
3793
تگهای خبر: اقتصاد , پرداخت , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها