نقشه راه جهش تولید از زبان اقتصاددانان

نقشه راه جهش تولید از زبان اقتصاددانان

به گزارش فی بگیر تحقق جهش تولید از نظر كارشناسان اقتصادی به الزاماتی همچون هدایت نقدینگی به سمت تولید و صادرات، افزایش تولیدات دانش بنیان، اصلاح قوانین مالیاتی و گمركی به نفع تولیدكنندگان، حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی از ساختار اقتصادی كشور و... احتیاج دارد كه به اعتقاد آنها ابتدا باید تولید صدمه شناسی شود و سپس برنامه و استراتژی مشخصی برای جهش تولید تعیین شود.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، طبق عادت هرساله سال جاری هم نام گذاری سال صورت گرفت که به دنبال آن و در نهایت سال ۱۳۹۹، نام جهش تولید را با خود به یدک می کشد. آنچه بعد از این نام گذاری مورد توجه و اهمیت زیادی قرار گرفت و همچنان هم ادامه دارد، شناسایی و رفع موانع یا الزامات تحقق شعار سالجاری است که کارشناسان اقتصادی به بررسی و تحلیل این مورد پرداختند.

گام اول شناسایی موانع جهش تولید است
از نظر کارشناسان، ابتدا برای تحقق شعار سالجاری باید یک برنامه و استراتژی معینی درنظر گرفته شود که طبق آن برای رسیدن به جهش تولید حرکت نماییم و نخستین گام این برنامه، شناسایی موانع برای رسیدن به این امر و رفع آن هاست که فهرست بلندی از این موانع مطرح نمودند.
نرخ بیکاری و تورم بالا، نوسانات نرخ ارز، تحریم های شدید اقتصادی، رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی منفی همچون و بخشی از موانع جهش تولید برای تحقق هستند و به قول بهنام ملکی - کارشناس اقتصادی - پشتیبانی از جهش تولید به یک صدمه شناسی منصفانه نیاز دارد تا به دنبال آن مشخص شود، تولید در کجا ضعف دارد.

جهش تولید به چه چیزهایی نیاز دارد؟
علاوه بر رفع موانع جهش تولید، کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که شعار سالجاری به یکسری از اقدامات و الزامات نیاز دارد که هدایت نقدینگی به سمت تولید و صادرات، افزایش تولیدات دانش بنیان، اصلاح قوانین مالیاتی و گمرکی به نفع تولیدکنندگان، حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی از ساختار اقتصادی کشور تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری، ایجاد انعطاف در اقتصاد، جذب سرمایه های داخلی و خارجی، ارتقای عوامل تولید و مولدسازی فعالیتهای اقتصادی همچون این موارد است.
در این حوزه علی مزیکی - یک کارشناس اقتصادی دیگر - اعتقاد دارد که دولت باید نقش انعطاف پذیری در اقتصاد را در جهت جهش تولید ایفا کند و اگر برای بخش خصوصی انگیزه های دراز مدت ایجاد شود؛ به نحوی که برنامه ریزی های دراز مدت برای تولید و سرمایه گذاری انجام بدهند، می توان به تحقق جهش تولید امیدوار بود.
همینطور مرتضی عزتی - اقتصاددان دیگری - می گوید اگر بتوانیم سرمایه زیادی را برای اقتصاد فراهم نماییم، اصلی ترین عامل جهش تولید را فراهم نموده ایم و دومین عامل موثر در این حوزه، نیروی انسانی مناسب می باشد که حدودا کشور نیروی انسانی مناسب را دارد.

تفاوت رونق با جهش تولید
یکی دیگر از ابعاد مهم جهش تولید، مقایسه آن با رونق تولید و اینکه پارسال به این مهم دست یافته ایم یا خیر که طبق اعتقاد اغلب کارشناسان پارسال رونق تولید به مفهوم واقعی کلمه رخ نداده و راه زیادی برای رسیدن به جهش تولید وجود دارد.

از آنجا که سال قبل به رونق تولید نامگذاری شده بود، این سوال پیش آمد که تفاوت آن با جهش تولید چیست و با جهش تولید چه تغییراتی برای تولید ایجاد می شود که به اعتقاد یک کارشناس اقتصادی_کمیل طیبی این دو مفهوم تفاوت ماهوی اقتصادی ندارند، چونکه ابزارهای یکسانی همچون سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال، بهبود محیط کسب وکار و... دارند. رونق تولید یا جهش تولید به مفهوم ایجاد ظرفیت های جدید برای تولید، کسب درآمد، سرمایه گذاری، اشتغال و... است اما اگر مراحل توسعه در این دو مفهوم را مقایسه نماییم، در رونق تولید باید به تولید انبوه برسیم درحالیکه در جهش تولید باید گام های بلندتری در ظرفیت های اقتصادی برداشته شود تا جهش صورت بگیرد.

دولت چگونه می تواند به جهش تولید کمک کند؟
نقش دولت و بخش خصوصی هم از دیگر موضوعات مطرح شده در تحقق جهش تولید است که دولت باید نقش حمایت کننده و انگیزه دهنده را برای تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی بازی کند تا با ایجاد محیط امن و اطمینان بخش برای سرمایه گذاری آنها و با تزریق سرمایه بتواند در این حوزه اثرگذار باشد.
در این حوزه کمیل طیبی - یک اقتصاددان - اعتقاد دارد که بخش خصوصی باید بازوی فعالیتهای اقتصادی باشد، چونکه این بخش می تواند انگیزه لازم برای سرمایه گذاری را ایجاد کند که دولت در این حوزه باید با تسهیلات، تشویق و حمایت، انگیزه های لازم برای سرمایه گذاری را ایجاد کند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه اعلام نمود که دولت همینطور از راه سیاست هایی همچون تأمین منابع مالی، ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری، تعدیل محیط کسب وکار، اصلاح قانون کار می تواند در تقویت نقش بخش خصوصی در اقتصاد و جهش تولید نقش داشته باشد.
بنابراین، از آنجاکه تولید موتور محرکه اقتصاد است و روشن شدن این موتور و حرکت آن با سرعت زیاد به سمت افزایش تولیدات، نقش بسیار مهمی در اقتصاد و معیشت مردم دارد که از تولیدکنندگان گرفته تا دولت باید به وسیله ارتقای کیفیت محصولات و تزریق سرمایه و پشتیبانی از تولیدات داخلی موتور اقتصاد را روشن نگه دارند تا جهش تولید عملیاتی شود.




منبع:

1399/02/21
23:33:44
5.0 / 5
2732
تگهای خبر: اقتصاد , پرداخت , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها