برنامه ریزی ظرفیت خالی سدهای كشور برای مدیریت سیلاب

برنامه ریزی ظرفیت خالی سدهای كشور برای مدیریت سیلاب

به گزارش فی بگیر وزیر نیرو اظهار داشت: الان از مجموع ۵۰ میلیارد مترمكعب ظرفیت مخازن سدهای ۷۰ درصد پر و ۳۰ درصد خالی است كه این میزان خالی بودن سدها در بعضی نقاط برنامه ریزی و برای مدیریت سیلاب شده است.


به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، رضا اردکانیان در یک برنامه رادیویی اظهار نمود: سال آبی سال جاری که از مهر ماه سال ۹۸ شروع شده تا دو روز قبل ۳۰۴ میلی متر بارش در سطح کشور به ثبت رسیده که این عدد در مقایسه با متوسط دراز مدت (۵۱ ساله) بیشتر از ۳۰ درصد افزایش را نشان داده است.
وی با اشاره به اینکه سال جاری وضعیت خوبی از حیث تأمین آب شیرین در کشور وجود دارد، اضافه کرد: سال ۹۸ یکی از پر آب ترین سال ها در طول ۵۰ سال گذشته در کشور بوده است.
اردکانیان خاطرنشان کرد: سال جاری میزان بارش نسبت به سال قبل شش درصد کاهش داشته است.
وی ابراز امیدواری کرد با آمادگی های قابل ملاحظه ای که از سال قبل بخصوص بعد از سیل ابتدای سال فراهم شده سال جاری این بارش ها حتی به صورت سیلاب هم فقط برای کشور نعمت باشد.
سیلاب ها باعث خسارت قابل توجهی نشد
وزیر نیرو اظهار داشت: سیلاب های که اواخر پائیز سال قبل در نقاط مختلف کشور از قبیل فلات مرکزی، جنوب شرق و اواخر سال ۹۸ و اوائل سال ۹۹ در منطقه غرب کشور در استان های لرستان و خوزستان به وقوع پیوست خوشبختانه با تدارکی که فراهم شده بود این سیلاب ها باعث خسارت قابل توجهی نشد.
وی ادامه داد: خوشبختانه سیلاب های مزبور خسارت جانی نداشته و خسارت های مالی هم خیلی کم بوده است. اردکانیان بیان نمود: دولت سال قبل پنج برابر سال های قبل منابع مالی برای لایروبی و مهندسی رودخانه ها، آزاد سازی بستر رودخانه و نظایر این در اختیار وزارت نیرو قرار داد.
او افزود: تلاشهای بسیار خوبی در این حوزه انجام شد و فعالیتهای گسترده ای هم در حال انجام می باشد. وزیر نیرو اظهار داشت: روز پنجشنبه همین هفته مطابق برنامه قرار براینکه به طور مشترک با وزارت جهاد کشاورزی یکی از بزرگترین طرح های آبیاری – زهکشی در منطقه سیستان از استان سیستان و بلوچستان مورد بهره برداری قرار گیرد.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به آب های متعارف و غیر متعارف اضافه کرد: آب های نا متعارف اشاره به انواع آب های دارد که به روش های غیر طبیعی می توان آنها را استحصال کرد.
وی اظهار نمود: شیرین کردن آب شور دریا و استفاده از آب های لایه های عمیق زمین یا در گسل ها اینها هم احتیاج به مطالعات وسیع و هم سرمایه گذاری مبتنی بر توجیه اقتصادی دارد.
اردکانیان بیان نمود: با عنایت به دسترسی خوبی که کشور بخصوص در مرزهای جنوبی به آب های آزاد دارد، بر مبنای سیاستی که دولت از سال های گذشته در پیش گرفته مطالعات وسیعی برای ۱۷ استان شروع شده و الان به مرور کار تخصیص آب دریا برای مصارف ضروری چه شیرین کردن به قصد استفاده در بخش آشامیدنی و چه به قصد بهره برداری در بخش صنعت با سرمایه گذاری خود این بخش در حال انجام می باشد.
وی اظهار داشت: ایران با کشورهای همسایه هم در شمال، هم شمال غرب و شرق هم در شرق و هم در غرب آب های مشترک در چارچوب رودخانه و حوزه های آبریز دارد و بر مبنای پروتکل های فی درخلال حقوق خویش را استیفا می کند.
وزیر نیرو اضافه کرد: طرح های مختلفی برای توسعه منابع آب و خاک در ۱۲ استان مرزی کشور بخصوص از سال ۱۳۹۳ شروع شده است. وی خاطرنشان کرد: سرجمع ۲۷ تا ۲۸ هزار میلیارد تومان در طول شش سال قبل از محل اعتبارات دولت و صندوق توسعه ملی در این مناطق سرمایه گذاری شده است.
اردکانیان افزود: این پروژه ها در چارچوب سد، آبیاری و زهکشی، نیروگاه های آبی در حال راه اندازی و تکمیل است که سال جاری برخی از این طرح ها به بهره برداری خواهد رسید.
وزیر نیرو اضافه کرد: کشور در حال نزدیک شدن به فصل گرم سال است و در بعضی از استان ها فصل گرم سال شروع شده است.
وی اظهار نمود: بدون شک در فصل گرم افزایش مصرف آب و انرژی را خواهیم داشت و شکی در این قضیه نیست.
لزوم همراهی هموطنان برای تابستان
اردکانیان از تمامی هموطنان خواست همانند دو سال قبل همراهی داشته باشند تا بتوان تابستان را بدون مشکل سپری نمود. وی اظهار داشت: هرچه قدر در مصرف آب و برق صرفه جویی و همچنین روش های صحیحی در مصرف این منابع بکارگرفته شود با اطمینان بیشتری فصل گرم سال پشت سر گذاشته خواهد شد.
وزیر نیرو اضافه کرد: عمده منابع درآمدی بخش آب و برق کشور داخلی است. وی اظهارداشت: این بخش چندان از بودجه دولت بهره مند نیست بلکه بیشتر متکی است به قیمت یارانه ای آب و برق که از مشترکان دریافت می کند.
اردکانیان در ادامه از تمامی مشترکان خواست با عنایت به آخر مهلت تعویق پرداخت قبوض آب و برق همراهی لازم را داشته باشند تا مجموعه وزارت نیرو بتواند بدون مشکل هم طرح ها را اجرا نماید هم تعمیر و نگهداری را انجام دهد و هم بتواند حقوق و مزایای قانونی پرسنل را بموقع پرداخت کند.
وی اظهار داشت: آب و برق دو صنعت زیر ساختی کشورهستند و نقش مهمی در توسعه بخش های مختلف کشور از قبیل صنعت، معدن، کشاورزی، بهداشت، درمان، خدماتی و زندگی روزمره دارند.
وزیر نیرو در بخش دیگری از این مصاحبه به مبحث پویش «الف –ب- ایران» اشاره نمود و اضافه کرد: این پویش از نیمه دوم سال قبل در کشور شروع شده است.
وی اظهار نمود: این وزارتخانه به مردم وعده داده بود تا آخر سال ۹۸ تعداد ۲۲۷ پروژه را با سرمایه گذاری بیشتر از ۳۳ هزار میلیارد تومان افتتاح کند.
اردکانیان اظهار داشت: تمامی این پروژه ها با تلاش ها و حمایت های صورت گرفته تا آخر سال گذشته افتتاح و به بهره برداری رسید. وی ادامه داد: سال جاری به اتکای این تجربه همان پویش در مقیاس بزرگتری در سطح کشور شروع شده است.
وزیر نیرو اظهار نمود: سال پیشرو در چارچوب پویش «الف-ب-ایران» ۲۵۰ پروژه با سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان عملیاتی خواهد شد. سال ۹۹ علاوه بر ساخت و سازها، سدها، شبکه های آبیاری و زهکشی، نیروگاه ها، تصفیه خانه ها، آبرسانی به شهر روستا و نظایر این اصلاح ساز و کارها، روال ها، رویه ها، دستور العمل ها، گردش کارها، افزایش راندمان ها، کاهش تلفات و مواردی از این دست در دستور کار است. این پویش از سه هفته پیش در کشورآغاز شده است.
وی افزود: برنامه ریزی وزارت نیرو اینکه تا آخر سال ۹ سد بزرگ در هشت استان کشور را به بهره برداری و همچنین ۹ سد دیگر را در ۹ استان به مرحله آبگیری برساند.
وزیر نیرو اظهار داشت: جدا از این سال جاری ۱۱ شبکه اصلی آبیاری و زهکشی به وسعت ۵۴ هزار هکتار در کشور افتتاح می گردد که این پروژه ها نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارند.
وی ادامه داد: سال جاری با بهره برداری این پروژه ها در بخش کشاورزی جهش تولید خوبی خواهیم داشت. اردکانیان خاطرنشان کرد: این وزارتخانه برنامه دارد در سال پیشرو به ۱۷۰۸ روستای جدید به جمعیت یک میلیون نفر در ۳۱ استان کشورآبرسانی کند.
وی افزود: علاوه بر این ۱۲ تصفیه خانه آب، ۱۸ تصفیه خانه فاضلاب، ۲۰ واحد نیروگاه حرارتی با ظرفیت بیشتر از سه هزار مگاوات، ۶۴ پروژه نیروگاهی در حوزه تجدید پذیر با ظرفیت بیشتر از ۳۰۰ مگاوات ظرفیت با مشارکت بخش خصوصی تا آخر سال در استان های مختلف کشور افتتاح می گردد.




منبع:

1399/03/01
12:52:09
5.0 / 5
2905
تگهای خبر: اقتصاد , پرداخت , تعمیر , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
فی بگیر Fee Begir
feebegir.ir - تمام حقوق سایت فی بگیر محفوظ است

Fee Logo فی بگیر

قیمت روز کالاها