ممنوعیت صادرات ۲۹ كالای جدید به عراق
به گزارش فی بگیر عراق بعنوان یكی از اصلی ترین كشورهای واردكننده كالا از ایران در سال های گذشته كوشیده اقتصاد خویش را تقویت كند و همین مساله به كاهش نسبی تقاضای این كشور در بعضی بازارهای وارداتی منجر گردیده است.
به گزارش فی بگیر به نقل از ایسنا، عراق بعد از سال ها درگیری جنگ های داخلی و گروه های تروریستی در چند سال قبل توانسته روی آرامش نسبی را ببیند و با مستقر شدن دولت های جدید در این کشور، سعی شده ثبات اقتصادی به همسایه غربی ایران بازگردد.
با عنایت به این که در سال های جنگ های داخلی، بخش قابل توجهی از زیرساخت های اقتصادی عراق نابود شد یا آسیب جدی دید، این کشور در سال های گذشته خیلی از نیازهای خویش را وارد کرده و در این راه کالاهای ایرانی با عنایت به قرابت فرهنگی، مجاورت جغرافیایی و امکان تأمین آسان، در بازار عراق نقشی کلیدی داشته اند تا جایی که آمارهای رسمی از تجارت ایران نشان داده است که در سال های گذشته بعد از چین، عراق همواره دومین واردکننده کالاهای غیرنفتی از ایران بوده است.
با این وجود با بهبود نسبی شرایط در عراق، کار در بعضی حوزه های اقتصادی مانند کشاورزی از سرگرفته شده و همین مساله سبب کاهش نیاز این کشور به واردات شده است. در سال های گذشته دولت بغداد در اطلاعیه هایی واردات کالاهایی را به این کشور ممنوع اعلام نموده بود و حالا رئیس اتاق بازرگانی اهواز می گوید، تعداد کالاهای کشاورزی که ورودشان به عراق ممنوع می باشد به عدد ۲۹ رسیده است.
شهلا عموری گفته در کنار خرما که واردات آن به شکل دائمی در عراق ممنوع می باشد، هم اکنون محصولاتی چون خیار، ذرت زرد علوفه، بادمجان، کلم، گل کلم، هویج، کنار، سیب زمینی، کاهو، سیر، کدو، فلفل، تخم مرغ، مرغ زنده، گوجه فرنگی، شلغم، چغندر، مرغ کامل ذبح شده، عسل، ماهی دریایی منجمد، هندوانه، خربزه، باقلای سبز، جو علوفه، گندم، گاو و گوسفند، علوفه صنعتی و شیره خرما هم اقلام ممنوع الورود به عراق هستند.
او از تجار ایرانی خواسته با دقت بر مقررات وضع شده از جانب دولت عراق، از بارگیری محصولاتی که امکان صادراتشان به این کشور وجود ندارد اجتناب کنند تا زیانی برایشان به وجود نیاید.
هرچند عراق همواره از ضرورت تداوم همکاری ها با ایران سخن گفته اما افزایش تعداد کالاهایی که صادرتشان به این کشور ممنوع می باشد، این نگرانی را به وجود آورده که شاید بازار ایران در دومین مقصد اصلی اش با محدودیت مواجه شود. موضوعی که رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق آنرا رد می کند. یحیی آل اسحاق در گفت و گو با ایسنا، می گوید: اینکه عراق زیرساخت های اقتصادی خویش را بار دیگر توسعه داده و نسبت به افزایش تولید داخلی اقدام نماید، امری طبیعی و بر اساس منافع ملی این کشور است. در کنار آن خیلی از کالاهای ایرانی در بازار عراق، رقیبی ندارند و همچنان به فروش خود ادامه خواهند داد. ما برای جبران کالاهایی که دیگر عراق به انها احتیاج ندارد، باید به سمت صادرات محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر، صادرات خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری های مشترک در طرح های عراق اقدام نماییم و در صورت پیگیری این اصول، نه تنها، کاهش تجارتی رخ نمی دهد که امکان افزایش آن در سال های آینده هم وجود خواهد داشت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب